Skocz do zawartości
don111

czy taka pamięc będzie pasować (4GB na 8GB, starszy PC) i czy warto

Rekomendowane odpowiedzi

Mam stary PC z Phenom II 550, Radeon 4850, RAM DDR3 4GB (2x 2GB) 1600 Goodram

Poniżej pokazuję dane z Everesta na jakich parametrach to pracuje obecnie oraz zdjęcie nowych pamięci które chcę kupić (cena 230zł z przesyłką za 2 kości po 4gb). Proszę o informacje czy nowa pamięć (2x 4gb) będzie współpracowała oraz czy coś trzeba zmieniać w biosie itd, czy po prostu zamieniam i działa ;)

Na nowych pamięciach jest informacja 1.65V ale nie wiem czy to oznacza max. napięcie czy na jakim może pracować (a to chyba wyższe niż standardowe) czy na jakim musi pracować. Proszę też o informacje czy to dobra cena i czy warto te pamięci kupić za tyle, ewentualnie jakieś inne tańsze/droższe jeśli ma nie być żadnej różnicy lub ma być różnica na plus w przypadku mojego sprzętu ;)

Dzięki za pomoc.

aaa.jpg

aa2.jpg

4745493258_1.jpg

Edytowane przez don111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź. Co do ilości ramu - nie masz racji, 8gb jest jak najbardziej wskazane i w moim przypadku konieczne. Widzę jak system mi się zapycha gdy się długo korzysta z przeglądarki, użycie pamięci dochodzi przy kilku otwartych aplikacjach do ponad 3GB i system zwalnia, przy 3,4gb zaczyna już wyłaczać sam aplikacje. W gry nie gram, zastanawiałem się tylko czy przy takim normalnym użytkowaniu warto zawracać sobie w ogóle głowę typu opóźnienia CL9 czy CL11, 1600 czy 1333mhz itd, czy po prostu wziąć najtańsze 1333 na gwarancji i tyle ;)

Edytowane przez don111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi