Gość MarcysVonEylau Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) Witam, Chciałbym złożyć małego PC do grania za max 2500zł + do tego monitor (~500zł). Wymogi: - Mały czyli bodajże format płyty głównej mAtx. - Napęd DVD nie obowiązkowy. - Fajny by był dysk SSD. - Jakaś fajna, mała, minimalistyczna, czarna obudowa. - Modularny zasilacz - Jak największa wydajność. Nastawiam się na GTA V, Battlefield i może AC: Unity, ogólnie next-geny. Monitor musi mieć HDMI oraz D-Sub lub DVI. Edytowane 8 Listopada 2014 przez MarcysVonEylau Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcysVonEylau Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Ok, mógłbyś coś powiedzieć o tych podzespołach? Same cyferki nie mówią mi zbyt wiele. Gdzie najlepiej wszystko kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 W morele, Agito np. I nie bierz Sapphire 280 tylko dołóż do czegoś lepszego od MSI lub ASUSA. Mają lepsze chłodzenie i 3 lata gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcysVonEylau Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) Ok, a jak z dyskiem SSD? Jest to opłacalne? I jak z ewentualną rozbudową? Coś lepszego od Sapphire 280 - czyli co na przykład co? Edytowane 8 Listopada 2014 przez MarcysVonEylau Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszychooo Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 A może Mini ITX ? Ja mam aktualnie coś podobnego do tej obudowy: http://www.morele.net/obudowa-cooler-master-elite-130-rc-130-kkn1-608939/ Mieści mi się HD7770 i wlasnie bram w BF4 :> A może taka kostka: http://www.morele.net/obudowa-cooler-master-elite-110-rc-110-kkn2-643561/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcysVonEylau Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Właśnie takie coś miałem przed oczyma myśląc o tym co chciałbym mieć. To czym się różni mATX od Mini ITX? I zmieszczą się wszystkie komponenty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) Mini ITX jest mniejsza od mATX, więc trzeba iść w mniejsze elementy. Tu masz przykładowy zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/b5eNft/ Niestety, ale wyszło ponad 3200 zł za sama skrzynkę. Jak chcesz taniej to zamiast i5 możesz wziąć jakiegoś Pentiuma, ale to tylko 2 rdzenie. Niestety, ale ITX jest droższe niż ATX. Dlatego zastanów się czy nie przebolejesz i nie weźmiesz jednak tradycyjnego komputera w formacie ATX. Edytowane 8 Listopada 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcysVonEylau Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) Chce po prostu Mały i wydajny PC aby w razie czego nie było problemów z transportem i działały wszystkie najnowsze gry (GTA V). Na youtube widziałem wiele fajnych obudów na mATX ale w Polsce to raczej ze świecą szukać. Jeżeli ITX jest droższe to raczej te mATX. W tej konfiguracji: http://www.morele.net/inventory/info/U4SPJO/ (Mam nadzieję że dobrze wszystko przepisałem) można coś jeszcze zmienić? Jakieś chłodzenie, alternatywne karty? SSD? W granicy ~200-250zł? Mam do wydania w sumie 3500zł ale Jeszcze monitor, Windows i jakieś gry bym kupił (GTA V :D). Także mogę wydać 2700 na PC. Edytowane 8 Listopada 2014 przez MarcysVonEylau Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Weź lepiej odbiór w punkcie i płatność na miejscu jak ci się coś nie spodoba (np. porysowane, uszkodzone) to po prostu wychodzisz bez płacenia. Z paczkami bywa różnie z tego co wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
talibanek Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) obwodowe zmień na Zalman T4 i nie bierz chłodzenia na cpu bo nie jest potrzebne 300 zł w kieszeni edit dopiero zobaczyłem że idziesz w itx Edytowane 8 Listopada 2014 przez talibanek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcysVonEylau Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Nie, jednak mATX. Ok, czyli ten zestaw jest dobry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcysVonEylau Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Ok, w czym ta propozycja jest lepsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 R9 290 do T4? No ciekawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcysVonEylau Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) R9 290 do T4? No ciekawe.Czemu ciekawe? Są jeszcze jakieś fajne obudowy? Poza tym zasilacz w powyższej konfiguracji nie jest modularny. Może coś innego? No chyba że wszystkie będą zajęte. Edytowane 8 Listopada 2014 przez MarcysVonEylau Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcysVonEylau Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Na pewno dobry ten zasilacz? Pisze ATX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcysVonEylau Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Da radę ten zestaw jeszcze pomniejszyć? Tzn. Zapakować w mniejszą obudowę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) T4 jest dość mała moim zdaniem. Edytowane 9 Listopada 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcysVonEylau Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Ok, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszychooo Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) Pamiętaj, że obudowę kupujesz raz i jest to element, który będziesz oglądał :) Ja nie żałuję wyboru MiniITX i mam aktualnie w nim i5 i HD7770. Dodatkowo obudowy poszły trochę w dół i np. ta: http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-gladius-q50-pure-black-spc112-665563/ wygląda bardzo przyzwoicie - pytanie co się w niej nie zmieści? Edytowane 9 Listopada 2014 przez kszychooo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcysVonEylau Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 Jak by ktoś złożył propozycję w tej samej cenie, o podobnej wydajności to może bym się skusił. Chciałbym mieć jak najmniejszy PC ale nie kosztem wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcysVonEylau Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 Co o tym myślicie? Sklep: www.esc.pl Intel Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX / 699zł Gigabyte GA-B85M-D3H /intel B85, LGA1150 / 259zł SilentiumPC Spartan LT HE922 / 59zł Sapphire Radeon R9 280X 3GB DDR5 384bit (1020/6000) / 949zł Crucial 8GB 1600MHz CL8 Ballistix Tactical / 299zł Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 / 220zł Thermaltake Smart SE 530W 80+ 140mm modular / 215zł Zalman ZM-T4 USB 3.0 / 99zł Fan przód - Arctic-Cooling F12 / 20zł Fan bok dolny - Arctic-Cooling F12 / 20zł LG 22MP55HQ-P (LED, IPS, 5ms, HDMI) / 449zł 3288zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 Dołóż do porządnej obudowy Zalman Z3 Plus. wyjdzie Cie prawie tyle samo co z tymi wentylatorami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcysVonEylau Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 No ale jak Zalman Z3 Plus jest zarówno na mAtx jak i ATX to żaden biznes z braniem małej płyty, po obudowa jak do dużej. No chyba że Zalman T4 Air Flow Edition. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcysVonEylau Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Opłaca się kupić Gigabyte R9 280 Windforce? Uznałem że nie ma co się pakować w kartę za 1000zł. http://www.morele.ne...3oc-3gd-634799/ W podobnej cenie można dostać coś lepszego? Czy dołożyć? Mam nadzieję że dzięki takiemu chłodzeniu będzie można ją troszkę podkręcić? Wszystko będzie pasowało z tą kartą? http://www.morele.ne...ry/info/snUmAO/ Edytowane 26 Listopada 2014 przez MarcysVonEylau zbędne formatowanie koloru czcionki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 Musisz sprawdzić czy karta wejdzie to obudowy. T4 jest dość mała. Miejsce na kartę po długości wychodzi ok 30 CM. Karta ma 28.5 o ile dobrze pamętam. Więc będzie na styk. Monitor bym zmienił na ten: http://www.morele.net/monitor-aoc-i2269vwm-579266/ Ma niezła jakość obrazu i jak na IPS dość szybka matryca. W tej cenie warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcysVonEylau Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 Raczej będzie pasowała. Ale czy ta karta jest dobra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcysVonEylau Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) Witam, Chciałbym zobaczyć jak by wyglądała propozycja komputera za 2500-2600zł opartego na płycie mini ITX. Gwarancja komponentów wymagana minimum 3 lata. Karta graficzna taka aby przez te 3 lata ładnie działała w grach na dobrych ustawieniach. Obudowa mała, może coś pokroju fractal design node 304. Ogólnie konkurent dla konsoli ;) Edytowane 30 Listopada 2014 przez MarcysVonEylau Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...