G3orG3 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 U znajomka występuje dziwny problem który ciężko zdefiniować. Ma dysk 2,5` Samsunga a płyta MSI Z68A-GD80 (G3)i gdy podpina go pod USB 3.0 nie wykrywa go. tzn świeci się dioda na dysku ale system go nie widzi. Po podpięciu pod USB 2.0 wykrywa od razu. Dokupił nawet kontroler USB 3.0 wpinany w PCI-E i tez pod nim go nie widzi. Sterowniki do kontrolera ściągnięte, do mobasa NEC/Renesas USB 3.0 Host Controller Drivers najnowsze a mimo tego też nic. Nie wiem co może się dziać. Zasilacz Antec chyba TP-650. Ma ktoś jakiś pomysł?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 Walnięta elektronika w obudowie / kabel inny podstaw na próbę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3orG3 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 Walnięta elektronika w obudowie / kabel inny podstaw na próbę. Ale kupił kontroler pod PCI-E i to samo wiec nie wina kabla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 I co z tego ? Jak mamy wyeliminować wszystkie możliwe słabe punkty to i kabel podmieńmy... ja już miałem jaja z urządzeniem przez trefny kabel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3orG3 Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2014 Kwazor byłeś blisko. Ziomek ma kilka dysków a na nich po kilka partycji i pewnie zgłupiało "bydle" i przypisało sobie tą sama literkę co dysk USB. Dziś podpinałem u niego, pod USB 3.0 swój dysk USB i śmiga. Potem jego też śmiga. Zmieniłem mu literę dysku i 20x podpinałem jego dysk i wszystko ok. A my już podejrzewaliśmy, ze mobas siada, i nie nadaje dobrego napięcia na USB. Chyba to będzie rozwiązaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...