Shonsu Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) Witam! Do końca grudnia mam zamiar zakupić wszystkie podzespoły komputera. Wybrałem zestaw za 4500 z polecanych zestawów na listopad 2014 (http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_listopad_2014?page=0,18). Część podzespołów już zakupiłem, została mi do kupienia karta graficzna i procesor. Czy jak nigdy nie podkręcałem kompa, dam radę to zrobić bez zepsucia go? Czy są jakieś poradniki, które poprowadziły by mnie przez tą czynność? W ogóle czy jest sens brać komputer z oc jeśli tego nigdy nie robiłem? Może jednak było by lepiej wybrać inny procesor bez możliwości oc? Mam już zakupione: Płyta główna - ASRock Z97 Pro4 RAM - 2x 4GB G.Skill 2133 MHz CL9 Dysk Twardy - WD Blue 1TB SSD - Plextor M6S 128 GB Zasilacz - XFX Core 550W Napęd - LG GH24NSB0 Obudowa - Fractal Design Define R4 Black Pearl Edytowane 14 Listopada 2014 przez Shonsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 Kup MSI 970 lub ASUS GTX 970. Do tego i5 4690K. Poradników jest od groma na necie. Nie jest to specjalnie trudne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 Proponuję taki zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/Jr11B/ W przyszłości dokupisz do niego chłodzenie. i5-4690K, GTX 970 od Asusa, dalej mamy w pełni modularny zasilacz XFX, SSD od Intela który jest objęty 5-letnią gwarancją. Nie zapomniałem o pamięciach G.Skill i obudowie Fractala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shonsu Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) Wszystko ok tylko, że te rzeczy co wymieniłem już posiadam, więc nie wchodzi w grę zmiana dysku ssd i zasilacza. Powiedzcie szczerze czy ten zasilacz co wymieniłem jest kiepski? Co do procka i karty, zakupię tak jak proponujecie. Edytowane 17 Listopada 2014 przez Shonsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2014 Niemodularny, możliwie że po pewnym czasie zacznie Ci w nim terkotać wentylator. Za 30 PLN więcej dostałbyś G550M. Zasilacz o lepszej charakterystyce elektrycznej, a w dodatku semi-modularny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...