Zientalus Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Witam, mam pytanie jako nie jestem znawcą w tej dziedzinie i potrzebuję pomocy. Mianowicie chciałbym kupić komputer (w osobnych częściach) i mam na niego budżet ok. 3000zł. A moje pytanie brzmi: Czy kupić go teraz, czy poczekać (maxymalnie do stycznia)? Bo nie wiem czy opłaca mi się zwlekać z zakupem. Proszę o odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zientalus Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Nie potrzebuję ale chciałbym go mieć jak najszybciej :P A pytam czy poczekać bo może jakieś części staną się tańsze i może będzie mi się to opłacać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zientalus Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) Spoko wezmę to pod uwagę ;) Chociaż myślę, że kurs złotówki nie ma w tym wypadku znaczenia. Edytowane 15 Listopada 2014 przez Zientalus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Kurs złotówki ma ogromne znaczenie, bo żadnej części się w Polsce nie produkuje, wszystkie pochodzą z importu. Jeśli chcesz czekać na obniżkę cen to bez sensu. Jeśli chcesz czekać na jakąś konkretną premierę to jeszcze ewentualnie ma sens, ale trzeba wziąć poprawkę na "podatek od nowości", czyli fakt, że nowość często ma cenę zawyżoną w stosunku do takiej, która odpowiada faktycznej wartości sprzętu i będzie stabilna przez dłuższy czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Znaczy tak. Szansa jest. Głównie jeśli chodzi o układy GPU. Wraz z premierą serie Radeonów 300. Jeśli okażą się konkurencyjne to Nvidia może odpowiedzieć jakąś obniżką. Ale nie będzie to jakaś znaczna obniżka. Jak Ci się nie pali to poczekaj do lutego przynajmniej. W innym wypadku składaj już teraz. Dolar ma znaczenie i zawsze miał jeśli chodzi o sprzęt komputerowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zientalus Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Okej dziękuję. Nie miałem pojęcia o tym, że jest to aż tak zależne od obcej waluty. W takim razie od jutra zaczynam składać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...