Skocz do zawartości
Grymach

Komputer do gier + monitor za około 2500 złotych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Patrząc przez pryzmat fana serii Battlefield czy zwiększenie ramu do 8GB jest wymagane i spowoduje dużą różnicę wydajności?

Czy warto zainwestować zamiast Sapphire R9 270 Dual-X wGigabyte Radeon R9 280 OC?

Chciałbym tylko dodać, że chciałbym trochę obciąć cenę, lecz nie wiem kosztem czego będzie to najkorzystniejsze.

Mój ogólny zestaw wyglądałby tak:

http://www.morele.net/inventory/info/6QNuVm/

Dysku oraz DVD nie potrzebuje.

Edytowane przez Grymach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

280 oczywiście będzie wydajniejsza. Do tego 3 lata gwrancji i chicsze chłodzenie.  Zestaw jak najbardziej OK.  Ew weź tańsze pamięci:

http://www.morele.net/pamiec-crucial-ballistix-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-cl-unbuffered-non-ecc-1-5v-bls2cp4g3d1609ds1s00ceu-472804/

Edytowane przez Devil
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wersja od Gigabyte będzie najlepsza? Miałem też pod okiem Sapphire R9 280 Dual-X, od razu mówię, że mam zamiar podkręcać. Ważną sprawą jest też dla mnie głośność karty, gdyż mój aktualny starzec jest niesamowicie głośny.

Wracając do podkręcania - czy zasilacz z zestawu da radę utrzymać ten sprzęt po OC grafiki?

@edit

Zapomniałem - ta obniżka ceny o 20zł względem pamięci RAM, którą umieściłem w koszyku, jest niestety niewystarczająca. Wziąć GoodRam DDR3 PLAY 4gb zamiast 8GB?

Czy różnica wydajnościowa w BF4/Far Cry 4 będzie duża?

Edytowane przez Grymach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi