Skocz do zawartości
donciachone

Pomoc przy zestawie 2500-2800

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proszę o pomoc w dobraniu płty głównej do takiego zestawu (bądź polecenie innego zestawu za łączną kwotę 2500-2800), komputer będzie służył do grania raczej nie będę podkręcał

intel i5 4460 3,2 GHz

GeForce GTX 97- (tu w sumie też bym prosił o pomoc jakiego producenta)

Kingston Grey 2x4GB 1600MHz DDR3

obudowa Cooler Master CM 6990 Advance

WD Black 500GB SATA III/600 (w przyszłości chęć dokupienia dysku SSD)

zasilacz VALEO III 700W Modularny

aaa dodam tylko jeszcze, że pamięc, dysk, obudowę i zasialacz mam do kupienia w cenie 470 zł, więc proszę ja wliczyć do cene zestawu (czyli tak po zaokrągleniu na wydanie zostaje już 2000-2300zł)  i system operrjny też posiaddaam

polecony zoestaw też może być na AMD

Z góry dziękuje

Edytowane przez donciachone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto dołożyć z 200 zł jak chcesz od nowa zestawa. Wtedy wyszło by coś takiego:

http://www.morele.net/inventory/info/H02L9e/

Jeśli faktycznie uda Ci się kupić dysk, zasilacz, pamięć i obudowe w tej cenie i i zostanie Ci 2300 zł to dołóż 100 zł i dokup takie części:

http://www.morele.net/inventory/info/p2fdwx/

Chociaż nie znam zasilaczy tej firmy.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie będzie lepszy. Będzie nieco wolniejszy, ale nie aż tak bardzo. 

Podałem go we własnym zestawie złożonym od podstaw. Z GTX 970 wyjdzie znacznie drożej niż 3000 zł bo ok 3250 zł za całkowity zestaw.  Co innego jak kupisz te części za 470. Wtedy można sobie pozwlić na GTX 970.

Zdecyduj się czy chcesz kupić ten zasilacz, dysk, pamięć i obudowę. Jak tak to pozostaje Ci dokupić tylko płyte, procka i karte graficzną. Czyli ASRock H81M + i5 4460 + Gigabyte GTX 970 za ok 2400 zł

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to już będę brał te graty od znajomego dobrego,nowe nieużywane i w niskiej cenie :) a te ASrock to dobre? bo kiedyś pamiętam, że to taka sobie ta firma była, ale od jakichś prawie 8 lat się tym nie interesowałem w ogóle, bo konsole sobie zakupiłem :) no ale w końcu przyszedł czas na zmiany i PC sobie kupić trzeba :)

i jeszcze jedno pytanko... bo teraz tak spojrzałem jeszcze na AMD FX 8350, co o tym sądzisz? czy jak do grania to lepie nie podchodzić do AMD ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

da radę się uciułać, jeszcze może nawet i z parę stówek więcej, bo krąży mi po głowie, żeby opchnąć x360 i dołożyć trochę z tego do zestawu, zresztą za parę dni urodziny to też pare złociszy może wpadnie :)

a ten amd fx 8350?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w opiniach jako minus tej płyty jest napisane, ze brak frontowego wyjścia na USB 3.0... co to oznacza? że jak w obudowie na palneu przednim mam wyjścia na usb to nie będę mógł ich podłączyć tylko z tyłu?

a i cz to prawda, że do tych GTX 970 dodają 3 pełne gry, że podobno nawet tego nowego Assasina?

i dzięki Devil za poradę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi