KGB Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Epoxa bylo dosc ciezko kupic w przeciwienstwie do Asusa ,ktory jest wszedzie i Abita ,ktory jest w polowie sklepow czy Barton chodzi to nie wiem,ale jak widac na moim Abicie chodzi T-bred ,wiec moze i Barton pojdzie kiedys widzialem opis tego Athlona 1200@2..... ; ok 2030 MHz ,napiecie 1.85v albo 2.05v (nie pamietam) , VIO 3.9v ,chlodzone freonem albo azotem (nie pamietam) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Phii, tez cos. W takim razie wcale nie jest najlepsza. moze wcale nie probowali na asusie albo na innej plycie. Tia. azot... Poza tym chodzilo mi o zagraniczne fora itd. Nie o polski rynek. Zreszta niewazne, topic jest o czyms zupelnie innym :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 No i udalo mi sie zrobic moda na moim starym Asusie :) Za pierwszym razem to co w podpisie. Niestety zasilka nie wyrabia i musze ja wymienic(230W). Pewnie pomecze wiecej jak bede ja mial :) Proc 0309 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 a czy ktos robił drut moda lutując do odpowiedich styków od spodu płyty druciki i skręcając je wybierał mnożńik??bo ja muszę chyba coś takiego zrobić:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 niechciałem robic nowego wątku wiec sietu doczepie :) . Robiłem drut moda i sieudało.Robiłem tylko na napiećie.PRoc wstał i w biosie pokazywał 1.7V wiec sieucieszyłem :D .Ale winda xp nie chciała wstać.Myślę sobie padła.Wieć zainstalowałem 98 bo akurat nie miałem xp pod ręką.Wszystko było ok.ale jak juzdorawłem cs z xp to niechciałsieinstalować.PO pierwszym ekranie jak wczytuje jakieś sterowniki kursor miga i nic.Tak do usranej smierci.Zdjołem druciki i to pomogło.Co było nie tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 No i zrobiłem drutmoda :) z dwoma drucikami na Bartonie i epoxie :twisted: ale nic mi to nie dało więc zdemontowałem żeby mieć mnożnik 10,5 bo po przeróbce nie było :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 a jak tam z moim pomysłem?? i lepiej dać 1,7 v czy odrazu 1,8v?? update jak zmieniacie napiecia ? tym sposobem z ocinside czy sposobiem mechl!a bo onesię róznią od siebie update 2 czy jeżeli chce sie zmieniać drut modemnapięcie trzeba przeciąć mostki L11?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Czy ktośzna odpowiedź na moje pytanie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 a ja was pocieszę i się pochwalę: Witam was!!! Dzisiaj zacząlem drut moda!!! Najpierw chciałęm lutować ale skończyło się na wkłądaniu w socketa drucików. Oto sprawozdanie z działań :) Napięcia nie mogłem ustawić ani przy pomocy programu mechl!a i daree_k'a ani przy pomocy tej strony z pin modem ustawiłem niby 1.7 v a ustawiło się 1.8 v ale już zostawiłem. Dalej dałem na 15 mnożik i ruszył ładnie jako athlonek 2000MHZ. Daję magistralę na 138 i jest athlonek 2500+ napięcia mój codeszajs jeszcze trzyma ale w portkach miałem ale dalej jadę i 143 MHZ i mam athlonka 2600+. Pojechałbym dalej ale nie mam odwagi mogę jeszcze dać magistralę 147 i 150 MHZ. Co by mi dało prawie athlonka 2800 :)) MOże kiedyś się odważe ale losu nie będę kusił na tym codeszajsie :). Napięcia +5v skacze do 4.78 czyli w granicy +-5% 12v czsami do 12.80 doskakuje a 3.3 czyma spoko bo jest najnizej 3.28 :) W ccr mam 6979 w 3d marku 6126 Wszytko na tym procu: Athlon xp t-bread AXDA 2000 DUT3C Y821922270953 JIUHB 0318 XPMW Nowy laminat. myślę że gdybym miał lepszy zasilacz i lepsze mobo do kręcenia to by było z 3000+ lub nawet 3200-3400+ :) na tym procu. I co jednak mi sie kiedyś oszczęściło a pozatym na takiej lipnej płycie :) Co o tym myślicie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...