Skocz do zawartości
icem@n

udany drut mod

Rekomendowane odpowiedzi

Epoxa bylo dosc ciezko kupic w przeciwienstwie do Asusa ,ktory jest wszedzie i Abita ,ktory jest w polowie sklepow

czy Barton chodzi to nie wiem,ale jak widac na moim Abicie chodzi T-bred ,wiec moze i Barton pojdzie

kiedys widzialem opis tego Athlona 1200@2..... ; ok 2030 MHz ,napiecie 1.85v albo 2.05v (nie pamietam) , VIO 3.9v ,chlodzone freonem albo azotem (nie pamietam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Phii, tez cos. W takim razie wcale nie jest najlepsza. moze wcale nie probowali na asusie albo na innej plycie. Tia. azot...

Poza tym chodzilo mi o zagraniczne fora itd. Nie o polski rynek.

Zreszta niewazne, topic jest o czyms zupelnie innym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i udalo mi sie zrobic moda na moim starym Asusie :) Za pierwszym razem to co w podpisie. Niestety zasilka nie wyrabia i musze ja wymienic(230W). Pewnie pomecze wiecej jak bede ja mial :)

Proc 0309

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niechciałem robic nowego wątku wiec sietu doczepie :) .

Robiłem drut moda i sieudało.Robiłem tylko na napiećie.PRoc wstał i w biosie pokazywał 1.7V wiec sieucieszyłem :D .Ale winda xp nie chciała wstać.Myślę sobie padła.Wieć zainstalowałem 98 bo akurat nie miałem xp pod ręką.Wszystko było ok.ale jak juzdorawłem cs z xp to niechciałsieinstalować.PO pierwszym ekranie jak wczytuje jakieś sterowniki kursor miga i nic.Tak do usranej smierci.Zdjołem druciki i to pomogło.Co było nie tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak tam z moim pomysłem??

i lepiej dać 1,7 v czy odrazu 1,8v??

update

jak zmieniacie napiecia ?

tym sposobem z ocinside czy sposobiem mechl!a

bo onesię róznią od siebie

update 2

czy jeżeli chce sie zmieniać drut modemnapięcie trzeba przeciąć mostki L11??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja was pocieszę i się pochwalę:

Witam was!!!

Dzisiaj zacząlem drut moda!!!

Najpierw chciałęm lutować ale skończyło się na wkłądaniu w socketa drucików.

Oto sprawozdanie z działań :)

Napięcia nie mogłem ustawić ani przy pomocy programu mechl!a i daree_k'a ani przy pomocy tej strony z pin modem ustawiłem niby 1.7 v a ustawiło się 1.8 v ale już zostawiłem.

Dalej dałem na 15 mnożik i ruszył ładnie jako athlonek 2000MHZ. Daję magistralę na 138 i jest athlonek 2500+ napięcia mój codeszajs jeszcze trzyma ale w portkach miałem ale dalej jadę i 143 MHZ i mam athlonka 2600+.

Pojechałbym dalej ale nie mam odwagi mogę jeszcze dać magistralę 147 i 150 MHZ. Co by mi dało prawie athlonka 2800 :)) MOże kiedyś się odważe ale losu nie będę kusił na tym codeszajsie :).

Napięcia +5v skacze do 4.78 czyli w granicy +-5% 12v czsami do 12.80 doskakuje a 3.3 czyma spoko bo jest najnizej 3.28 :)

W ccr mam 6979

w 3d marku 6126

Wszytko na tym procu:

Athlon xp t-bread

AXDA 2000 DUT3C Y821922270953

JIUHB 0318 XPMW

Nowy laminat.

myślę że gdybym miał lepszy zasilacz i lepsze mobo do kręcenia to by było z 3000+ lub nawet 3200-3400+ :) na tym procu.

I co jednak mi sie kiedyś oszczęściło a pozatym na takiej lipnej płycie :)

Co o tym myślicie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...