Skocz do zawartości
Kalwas

Please help !!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie w Warszawie znaleźć szrot ? Poszukuje chłodnicy do WC.

Byłem w sklepie motoryzacyjnym, pytałem o miedzianądo Lublina i krzyknął mi 300 zł.

Jak bym kupował nową to może bym kupił ale teraz są wakacje i szkoda mi tyle kasy. Są w końcu wakacje i na co innego sie wyadje :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie w Wawie są to nie wiem.Weź sobie otwórz Panoramę Firm to napewno kilka znajdziesz.Ale wcześniej podzwoń.W Krakowie ceny wahały sie w zależności od szrotu 20-30,40+,50+.Ja znalazłem tani szrot i kupiłem: nagrzewnicę od Łady miedzianą. Co prawda wymagała ona 2 dniowego czyszczenia i jeszcze muszę kamień kwaskiem cytrynowym załatwić.Ale jaka cena: 12 PLN.

Jej wymiary to:

21x18x6

Policzyłem powierzchnię oddawania ciepła:wynosi ona 1008 cm2

Dla porównania ta z Lublina ma 1140 cm2.

mam nadzieję że to że moja jest wykonana z miedzi(przynajmniej blaszki ma miedziane)zniweluje "przewagę"tej z lublina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie w Warszawie znaleźć szrot ? Poszukuje chłodnicy do WC.

Byłem w sklepie motoryzacyjnym, pytałem o miedzianądo Lublina i krzyknął mi 300 zł.

Jak bym kupował nową to może bym kupił ale teraz są wakacje i szkoda mi tyle kasy. Są w końcu wakacje i na co innego sie wyadje :).

Nie kupuj miedzianej, tylko aluminiową, bo wydajność jest prawie taka sama, a za to aluminiowa prawktycznie się nie utlenia, no i jest tańsza.

Alu od Lublina kosztuje 80zł, a takie za 300zeta, to są od zachodnich saomochodów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie w Wawie są to nie wiem.Weź sobie otwórz Panoramę Firm to napewno kilka znajdziesz.Ale wcześniej podzwoń.W Krakowie ceny wahały sie w zależności od szrotu 20-30,40+,50+.Ja znalazłem tani szrot i kupiłem: nagrzewnicę od Łady miedzianą. Co prawda wymagała ona 2 dniowego czyszczenia i jeszcze muszę kamień kwaskiem cytrynowym załatwić.Ale jaka cena: 12 PLN.

Jej wymiary to:

21x18x6

Policzyłem powierzchnię oddawania ciepła:wynosi ona 1008 cm2

Dla porównania ta z Lublina ma 1140 cm2.

mam nadzieję że to że moja jest wykonana z miedzi(przynajmniej blaszki ma miedziane)zniweluje "przewagę"tej z lublina.

A jak policzyłeś tą powieszchnię oddawania ciepła? Ta od Lublina ma 31/14/4,5 a w środku całą masę żeberek, no i 14 rurek. Średnica wyjść to ok 12/13mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszedłem na łatwiznę i policzyłem jedynie "zewnętrzne" poewierzchnie i je po prostu dodałem, bo nie chciałem wdawać sięw szczegóły.To mniej więcej wyglądało by tak:

_____15_______4_______15________4___

l .......................l.........l ......................l..........l

l .......................l.........l...................... l..........l

l30 cm...............l.........l...................... l..........l

l____________l_____l___________l_____ l

Sorki za rysunek ... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem jeden auto złom w warszawie ale za nagrzewnicę chce 50zł z możliwością wymiany na nową jeśli ta ędzie przeciekać i 30zł bez takiej mozliwości.

Powiedziałem mu żeby sie [censored] na plecy bo za 80 zł to można nówke w sklepie kupić.

Mam pytnie o ile wzrasta wam temp. procaprzy WC po wyłączeniu coolera (ów) na nagrzewnicy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do szrotów to niemożliwe.Sam znalazłem z 10 w krakowie,wię w Wa-wie musi byc conajmniej z 10.A co do cen to w kilku też mi śpiewali 40-50 albo nawet więcej.Za to w 2, może 3 wspominali coś o 20-30 i do jednego z takich się udałem.

Co do temperatury to pamiętam jak jeden z posiadaczy WC wspominał że bez wiatraków miał na procku 45 stopni a z wiatrakami 35.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czego wy sie spodziewacie, ze ktos wam chlodnice da gratis???????/

Przeczytaj mój post wyżej to zrozumiesz.Za 20-30 można spokojnie kupić niezłą chłodnicę.Więc jak ktoś mu proponuje za 30 nie dając żadnej gwarancji że nawet jest szczelna to nie dziw sie że jest NIEZADOWOLONY.

ReddXp~kupił z tego co wiem nówkę od Lublina za 80.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...