Kalwas Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Gdzie w Warszawie znaleźć szrot ? Poszukuje chłodnicy do WC. Byłem w sklepie motoryzacyjnym, pytałem o miedzianądo Lublina i krzyknął mi 300 zł. Jak bym kupował nową to może bym kupił ale teraz są wakacje i szkoda mi tyle kasy. Są w końcu wakacje i na co innego sie wyadje :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Gdzie w Wawie są to nie wiem.Weź sobie otwórz Panoramę Firm to napewno kilka znajdziesz.Ale wcześniej podzwoń.W Krakowie ceny wahały sie w zależności od szrotu 20-30,40+,50+.Ja znalazłem tani szrot i kupiłem: nagrzewnicę od Łady miedzianą. Co prawda wymagała ona 2 dniowego czyszczenia i jeszcze muszę kamień kwaskiem cytrynowym załatwić.Ale jaka cena: 12 PLN. Jej wymiary to: 21x18x6 Policzyłem powierzchnię oddawania ciepła:wynosi ona 1008 cm2 Dla porównania ta z Lublina ma 1140 cm2. mam nadzieję że to że moja jest wykonana z miedzi(przynajmniej blaszki ma miedziane)zniweluje "przewagę"tej z lublina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Myśle że przewaga twojej będzie znacza. Tylko żeby mnie sie taka trafiła bo dla mnie będzie idealna. A tak apropo to nie mam Panaroamy Fimr szukam w necie w Panoramie pod jąką nazwą firmy znalazłeś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 NO rzecz jasna pod samochodami i potem złomowanie.... A tu masz link: http://www.pkt.pl/index.php Życzę powodzenia! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 na www.pf.pl jest kilka jednak wiekszosc, to okolice wawy takie jak babice itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Gdzie w Warszawie znaleźć szrot ? Poszukuje chłodnicy do WC. Byłem w sklepie motoryzacyjnym, pytałem o miedzianądo Lublina i krzyknął mi 300 zł. Jak bym kupował nową to może bym kupił ale teraz są wakacje i szkoda mi tyle kasy. Są w końcu wakacje i na co innego sie wyadje :). Nie kupuj miedzianej, tylko aluminiową, bo wydajność jest prawie taka sama, a za to aluminiowa prawktycznie się nie utlenia, no i jest tańsza. Alu od Lublina kosztuje 80zł, a takie za 300zeta, to są od zachodnich saomochodów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Gdzie w Wawie są to nie wiem.Weź sobie otwórz Panoramę Firm to napewno kilka znajdziesz.Ale wcześniej podzwoń.W Krakowie ceny wahały sie w zależności od szrotu 20-30,40+,50+.Ja znalazłem tani szrot i kupiłem: nagrzewnicę od Łady miedzianą. Co prawda wymagała ona 2 dniowego czyszczenia i jeszcze muszę kamień kwaskiem cytrynowym załatwić.Ale jaka cena: 12 PLN. Jej wymiary to: 21x18x6 Policzyłem powierzchnię oddawania ciepła:wynosi ona 1008 cm2 Dla porównania ta z Lublina ma 1140 cm2. mam nadzieję że to że moja jest wykonana z miedzi(przynajmniej blaszki ma miedziane)zniweluje "przewagę"tej z lublina. A jak policzyłeś tą powieszchnię oddawania ciepła? Ta od Lublina ma 31/14/4,5 a w środku całą masę żeberek, no i 14 rurek. Średnica wyjść to ok 12/13mm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Poszedłem na łatwiznę i policzyłem jedynie "zewnętrzne" poewierzchnie i je po prostu dodałem, bo nie chciałem wdawać sięw szczegóły.To mniej więcej wyglądało by tak: _____15_______4_______15________4___ l .......................l.........l ......................l..........l l .......................l.........l...................... l..........l l .......................l.........l...................... l..........l l30 cm...............l.........l...................... l..........l l .......................l.........l...................... l..........l l .......................l.........l...................... l..........l l____________l_____l___________l_____ l Sorki za rysunek ... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Znalazłem jeden auto złom w warszawie ale za nagrzewnicę chce 50zł z możliwością wymiany na nową jeśli ta ędzie przeciekać i 30zł bez takiej mozliwości. Powiedziałem mu żeby sie [censored] na plecy bo za 80 zł to można nówke w sklepie kupić. Mam pytnie o ile wzrasta wam temp. procaprzy WC po wyłączeniu coolera (ów) na nagrzewnicy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Co do szrotów to niemożliwe.Sam znalazłem z 10 w krakowie,wię w Wa-wie musi byc conajmniej z 10.A co do cen to w kilku też mi śpiewali 40-50 albo nawet więcej.Za to w 2, może 3 wspominali coś o 20-30 i do jednego z takich się udałem. Co do temperatury to pamiętam jak jeden z posiadaczy WC wspominał że bez wiatraków miał na procku 45 stopni a z wiatrakami 35. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 czego wy sie spodziewacie, ze ktos wam chlodnice da gratis???????/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 czego wy sie spodziewacie, ze ktos wam chlodnice da gratis???????/Przeczytaj mój post wyżej to zrozumiesz.Za 20-30 można spokojnie kupić niezłą chłodnicę.Więc jak ktoś mu proponuje za 30 nie dając żadnej gwarancji że nawet jest szczelna to nie dziw sie że jest NIEZADOWOLONY. ReddXp~kupił z tego co wiem nówkę od Lublina za 80. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...