Mijenrary Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) Dobry wieczór. Niechcący uszkodziłem kość RAM podczas składania komputera. Oderwana została część podobna do zaznaczonej na zdjęciu. Po przeszukaniu internetu myślę, że może to być rezystor. Pomimo tego komputer wchodzi do BIOSu. MemTest 86 puszczony na jakieś 15 minut niczego nie wykrył. Nie jestem co prawda w stanie sprawdzić jak wygląda to na Windowsie, ale Linux odpalony z pendraka chodzi. Czy wie ktoś czego mogę się spodziewać i za co odpowiedzialna jest owa część ? Dziękuję i pozdrawiam. Edytowane 20 Grudnia 2014 przez Mijenrary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 To jest kondensator filtrujący na linii zasilania VDD/VTT. Jeśli nie masz niestabilności to nie ma się czym przejmować ( jest ich kilka równolegle ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...