Ves29 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2014 Witam, zamiezam zlozyc komputer do gier ~4200 i mam pare pytan :) Zaznaczam ze procesor musi byc ze stajni intel a grafika z nvidia Plyta glowna powinna obslugiwac procesory z serii ?Broadwell? Dodatkowo bede bawil sie w OC oto co wymyslilem :D Procesor: intel i5 4690k Karta Graficzna: Gigabyte Geforce GTX 970 G1 Gaming Plyta glowna: i tu propozycje bo nie moge sie zdecydowac Gigabyte ga-z97x-gaming 3 Gigabyte ga-z97x-gaming 5 Gigabyte ga-z97-HD3 MSI z97 gaming 5 Asus maximus VII ranger Zasilacz: i tu potrzebuje pomocy bo nie wiem jaki :\ Pamiec RAM: chcialbym 2x4gb ~2400 mhz przy CL10 ale troche nizsze taktowanie przy nizszym timingu nie bedzie chyba zle :) Corsair ddr3 2x4gb 2133 mhz CL9 Vengeance pro black Cooler CPU: i nie wiem ktore lepsze, wodne czy "klasyczne" HDD: 2-3 TB SSD: 128gb Prosilbym o podawanie konkretnych modeli i dlaczego i sorry ze bez polskich znakow ale korzystam z niemieckiego laptopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2014 Z płyt: Z97 PRO4/Z97X-Gaming 3 lub Z97-PRO Gamer. Z97 PRO4 to dobra podstawa pod OC bez zbędnego bełkotu marketingowego. Z97X-Gaming 3 - świetnie wyposażenie, ALC1150 i DualBIOS. Z97-PRO Gamer tu już chyba w grę wchodzi sam wygląd tego mobasa, który jest świetny ;) BTW. Musisz z czegoś zrezygnować: http://www.morele.net/inventory/info/6mAADn/ Cena zestawu o który prosisz. Blisko 4500 PLN. Fakt, że znajdziesz w tym koszyku GTX 970 od Asusa, ale nie zmienia to faktu, że nawet po zamienieniu go na model GB nie zapłacisz tyle $ ile byś chciał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ves29 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2014 w zestawie ktory proponujesz jest obudowa ktorej nie potrzebuje,przy karcie dalej sie upieram na GB, a co do plyty to dalej nie wiem :\ ta Płyta główna Gigabyte GA-Z97-HD3 tez wydaje sie interesujaca, dodam ze jak bedzie trzeba to budzet na zestaw moge zwiekszyc o 400-500 zl. a i na pewno ten cooler cpu ? a nie np chlodzenie wodne ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolar444 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2014 Nie wiem czemu chcesz iśc w GB, jak chłodzenie od Asusa, jest lepsze. Ale ok jak wolisz weź Gigabyte. Co do chłodzenia na CPU, tak chłodzenie które podał @piterr3 jest jak najbardziej ok, i chłodzenia wodnego nie opłaca się brać i montowac. Co do płyty został bym tez przy proponowanej przez @piterr3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...