Mario2k Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Jak w temacie , obecnie mam GF4 MX440 ,na dość dobrych kostkach pamięci [obudowa BGA ] karta chodzi spoko na Core-310 i mem 475 , koleś chce mi tanio [ 290zł] odsprzedać swojego GF3Ti 200 Core 200 mem 400 [ na ile można go podkręcić nie wiem :( to jakis OEM ] Z oglądniętych testów wynika że karta średnio szybsza od mojej od 15 do 35% , mam mieszane uczucia co do tej zamiany niby dopłata niewielka bo około 100zł . Co wy nato ? Proszę o szczerą Radę ,tych co znają temat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 czytałem trochę o tym nie weim jak ten oem ale one(znaczy jakieś firmowe np. gainward) kręcą sie do poziomu ti 500 więc gpu 250-275 a mem nawet 550 MHZ ja bym w ciemno nie brał to że mają pixelshadery i vertex shadery to też plus ale nie taki żeby płacić 100 zeta za 10 % wzrost wydajności(no chyba że go wykręcisz do tych 250/500 lub nawet 270/550 no to co innego) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostin_powell Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 wedlug mnie nie warto gf4mx to tak naprawde gf2++ jak to niektórzy oznaczaja lepiej sobie zostaw tego gf3 ti mimoze ze jest troche slabsza to jednak ti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 ___>>>ostin_powell widzę że jsteś nowy witam lecz mam zastrzeżenia: co ty ślepy jesteś czytać nie umiesz on może zamienić mx na ti a nie na odwrót naucz się czytać posty bo moderatorzy się tobą zajmą to jest rada kolegi! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Fuxmen Dzięki za konkretną odpowiedź/pomoc Myśleże wcześniej pasowało by owego GForca 3 Ti 200 przetestować na wypadek Overlockingu :) Jak by poszedł na Core-250 i mem- 480 to go chyba wezmę widziałem test w UT2003 i tam jest nawet 35% szybszy od GF4MX440 niech by ogólnie był szybszy o 20% to myśleże sie zdecyduję a przyjdzie czas to zamienię na GF 4200 albo Radka 9500Pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Fuxmen Dzięki za konkretną odpowiedź/pomoc Myśleże wcześniej pasowało by owego GForca 3 Ti 200 przetestować na wypadek Overlockingu :) Jak by poszedł na Core-250 i mem- 480 to go chyba wezmę widziałem test w UT2003 i tam jest nawet 35% szybszy od GF4MX440 niech by ogólnie był szybszy o 20% to myśleże sie zdecyduję a przyjdzie czas to zamienię na GF 4200 albo Radka 9500Pro O co ty sie martwisz ta 3ti 200 jest szybsza i to duzo od GEF 4 MX 440 . I spokojnie ja wykręcisz moja chodiz na 260 x550 (stabilnie również 260x570) W QUAKE III w 1280x1024x32 full detail mam 167fps Sprawdz swoią i porównaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 tu juz nie chodzi o szybkosz ale takze o efekty.. na mx-ie nie skorzystasz z dobrodziejstw dx8.1.... a jesliplanujesz zmiane z gf3ti200@ to raczej mysl o radku9500 pro i wydajniejszej niz o gf4ti4200.. poczujesz wiekszego kopa zwlaszcza z aa i anizo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Też prawda, grafika jaką umożliwia DirecX 8.x jest cudna-miodzio :D 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 no niestety nie wiedziałem takiej graifiki jeszcze ani raz a ni wody odbijającej światło i całe otoczenie :( :( --->>>MARIO2K nie ma za co Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Reasumując : Napewno GF3Ti 200 jest szybsza od GF4 MX440 średnia z wielu testów to 19% :) Napewno posiada większe mozliwości ,posiada przecież Pixel & Vertex Shader v1,1 a co za tym idzie pełną zgodność z DirectX 8.0 tak 8.0 a nie 8.1 . DX8.1 to pixel & Vertex Shadery v1,4 [Radeon 8500/9100 GF4 4200/4800 ] Dzięki wam będzie mi łatwiej podjąć decyzję. Pozdrawiam ALL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 oczywscie ze warto. wydajniejsza i zgodna z dx 8.1 ale - w tej klasie cenowej jest duzo lepsza karta do kupienia - i to nowka. ale nie napisze jaka, bo mnie znowu jakies kaeresy i dzengishany zjada :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Ja polecam gf3 np. Gainwarda. Za swojego zapłciłem 390 zł karta ma deflautowe zegary 200/450 kręci się wyśmienicie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 podstawowa zasada masz kase to wal w kompa, bo puzniej mozesz miec inne wydatki i zostaniesz na zlomie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 a mi sie wydaje ze prawie kazda gf 3 ti ladnie sie kreci ;) wiec zamien lepiej na tym wyjdziesz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSC Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Tylko GF3, a MX pa,pa. Sam mam GF3 kreci sie bezproblemowo, na default'ach:) tez niczego sobie. 4MX to (tak jak wspomnial Kolega Ostin) to Gf2 po przemalowaniu;) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Próg podkrecalności Geforce ti 200 to na pamięciaqch 575mhz ale chyba nie obędzie się bez radiatorków oczywiście 575 to mozliwości 3.6 ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Pewno że warto. Za 100zeta(w sumie nie tak dużo) zyskujesz Pixel Shader, Vertex Shader i wogóle full wypas kartę(nawet jak jej nie podkręcisz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 eee tam. porównaj bez o/c wydajność obu kart, kręcą się podobnie i wtedy sięprzekonasz czy rzeczywiście będzie tyle szybsza. ja mam 6500 3dm'01 i proc nie jest podkręcony a grafa teraz 350/400 (ciepło). jeśli ci chodzą (na medium lub high) wszystkie gry, w które chcesz grać to nie zmieniaj, no chyba że grasz w najnowsze tytuły to może warto. a za pół roku GF3 będzie kosztował mniej :) za rok jeszcze mniej ... oczywiście to żart. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Zmien. W koncu to DX 8.1 i shadery, a po za tym te 100 zl to uczciwa cena jak za taka zamiane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 nie k... d 8.1 tylko 8.0 !!!!!!! bo ma pixele i vertexy w v. 1.1 a nie 1.4 !!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Też prawda, grafika jaką umożliwia DirecX 8.x jest cudna-miodzio :D 8)A co dopiero DX 9.0 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 podstawowa zasada masz kase to wal w kompa, bo puzniej mozesz miec inne wydatki i zostaniesz na zlomieNo to zle radzisz koledze. Wypali w ch*j kasy na kompa. A za rok czasu sprzeda go za 1/20 tego co na niego wydal. Jesli chodzi o kase to rzeczy "najnowszych" nie polecam kupowac, lepiej poczekac az troszke potanieja. Co do innych wydatkow to zawsze sa i beda. Nie w tym miesiacu sie kupi to za 2 nastepne.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 dokładnie, popieram. nic najnowsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 podstawowa zasada masz kase to wal w kompa, bo puzniej mozesz miec inne wydatki i zostaniesz na zlomieNo to zle radzisz koledze. Wypali w ch*j kasy na kompa. A za rok czasu sprzeda go za 1/20 tego co na niego wydal. Jesli chodzi o kase to rzeczy "najnowszych" nie polecam kupowac, lepiej poczekac az troszke potanieja. Co do innych wydatkow to zawsze sa i beda. Nie w tym miesiacu sie kupi to za 2 nastepne....my tu mowimi mozgu!! o zamianie mx na g3 nie o kupowaniu najnowszego sprzetu, wiec patrz na kontekst ok misiu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 zmień na 9100 zmień na 9100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 ja powiem tak dzisaj sprzedalem gf4ti4200 na ktorym mialem maks okolo 14k i narazie mam gf4mx 64mb ULTRA na ktorej po podkreceniu mam w 3dmarku2001 se - 7700 , ale widac ze jeszce da sie podkrecic wiec 8000 bedzie bite co na karte takk tania niejest malo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 no to dobry egzemplarz trafiłś, diolek. moja więcej jak 6500 nie pokaże raczej. ale twoja jest ultra więc na pamięciach masz ponad 500 MHz teraz, może nawet 600 MHz. u mnie teraz zostało 400 (lato). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 podstawowa zasada masz kase to wal w kompa, bo puzniej mozesz miec inne wydatki i zostaniesz na zlomieNo to zle radzisz koledze. Wypali w ch*j kasy na kompa. A za rok czasu sprzeda go za 1/20 tego co na niego wydal. Jesli chodzi o kase to rzeczy "najnowszych" nie polecam kupowac, lepiej poczekac az troszke potanieja. Co do innych wydatkow to zawsze sa i beda. Nie w tym miesiacu sie kupi to za 2 nastepne....my tu mowimi mozgu!! o zamianie mx na g3 nie o kupowaniu najnowszego sprzetu, wiec patrz na kontekst ok misiuPowiedz mi czy ty jestes glupi czy ty tylko udajesz glupiego. Jesli chodzi o mozg to chyba ci go sloneczko wypalilo. Jak zauwazyles ty napisales zeby walil kase w kompa a ja odpowiedzialem ze nie jest to dobry pomysl jesli rzecz duzo kosztuje w tym miesiacu a w nastepnym bedzie tansza. Taka zasada jest do bani o tkorej pisales " ... masz kase wal w kompa". Zastanow sie co piszesz. Tp nie jest rada z Twojej strony tylko nabicie nastepnego posta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 eee tam. porównaj bez o/c wydajność obu kart, kręcą się podobnie i wtedy sięprzekonasz czy rzeczywiście będzie tyle szybsza. ja mam 6500 3dm'01 i proc nie jest podkręcony a grafa teraz 350/400 (ciepło). jeśli ci chodzą (na medium lub high) wszystkie gry, w które chcesz grać to nie zmieniaj, no chyba że grasz w najnowsze tytuły to może warto. a za pół roku GF3 będzie kosztował mniej :) za rok jeszcze mniej ... oczywiście to żart. oczywiscie najlepiej radzic kolesiowi zostac na zlomie. Eehhhhh kazdy zachwala to co ma........... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 ludzie jak by każdy myślał że za pół roku stanieje to ja bym siedział dalej na cel 466/64 mbram/sevage 4 idysku 13 gb a nie na tym co mam w podpisie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...