thezombi Posted January 5, 2015 Report post Posted January 5, 2015 W tym wszystki jestem dosyć początkujący i potrzebuje pomocy aczkolwiek poszukuje funkcji aby móc tworzyć tablicę za pomocą jednej zmiennej aby była ona zapisywana za każdą jej zmianą czy jest taka możliwość czy musiałbym zapisywać dane z tej zmiennej do osobnego pliku. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
stivo Posted January 5, 2015 Report post Posted January 5, 2015 Doprecyzuj, bo to co napisałeś jest dość chaotyczne. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
thezombi Posted January 5, 2015 Report post Posted January 5, 2015 Jeżeli mam zmienną $z i chcem aby jej wartość została zapisana w innej tabeli. A kiedy wartość tej $z się zmieni chcem aby stara wartość dalej była w tamtej tabeli oraz dopisywała się nowa. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
stivo Posted January 6, 2015 Report post Posted January 6, 2015 To tak mniej więcej: $i = 0; $tablica[$i] = $z funkcja_zmieniająca_z($z); { $z = $nowez; // tutaj jakaś zmiana - nie wiem jak planujesz to zmieniać if($z się zmieniło) //można np. sprawdzić czy $tablica[$i] != $z, ale wtedy porówna to poprzednią wartość z nową { $i++; $tablica[#i] = $z; } } Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...