Skocz do zawartości
domelz

Zestaw do gier do (3500zł)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
Planuję kupić zestaw PC, głownie do gier, chciałbym aby miał minimum 8gb ramu i dysk ssd 128 + hdd 1tb. 
Chciałbym aby zestaw był przyszłościowy i umożliwiał późniejszą rozbudowę, w nie stronię od procków AMD i grafiki ATI, chciałbym uzyskać wysokie osiągi przy w miarę dobrej cenie.
Cena bez monitora, sama jednostka - 3500zł.

Proszę serdecznie o poradę - jakie podzespoły należy kupić? 

Z góry dzięki za pomoc.

Edytowane przez domelz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.morele.net/inventory/info/tgPeT5/

Ja proponuje taki zestaw bez karty graficznej.  Tą kup osobno z Allegro. Za 1100 zł możesz dorwać używkę R9 290 z 2 letnią gwarancją. Jak chcesz nową to do tego zestawu dołóż R9 280x np od MSI lub ASUSA.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw jak najbardziej ok.  Co do pytania ile pograsz to ciężko odpowiedzieć. Zależy jak będą pisane gry. Na chwilę obecną zapowiada się jeden killer w postaci Wiedźmina 3. Co będzie dalej niewiadomo.  Jak inni bedą tak pisać gry jak Ubisoft to może być różnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznijmy od tego że mój zestaw i Tesela mocno się różnią. Ja postawiłem na R9 290, który tak naprawdę mocno nie odstaje od GTX 970, ale masz dzięki temu znacznie szybsze pamięci, lepszy dysk SSD i  lepsza płytę pod rozbudowę o nowy procek w przyszłości. Musisz sam zdecydować

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi