piter2481 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Cześć,Potrzebuję Waszej pomocy w doborze Acess Pointa.Posiadam router Dynamode BR6004W-G-N jest on zlokalizowany na parterze, sam mieszkam na drugim piętrze i słabo u mnie z zasięgiem.Posiadam PCta jednak nie mam w nim karty sieciowej, mam równiez smartfona i fajnie by było korzystać z wifi w domu lecz na 2 piętrze nie ma zasięgu.Dobra, tak więc potrebuje access pointa'a który zgra się z moim routerem i jednoczesnie podłącze go kablem LAN do PCta aby miec internet oraz bedzie on wzmacniał sygnał wi fi routera tak abym mógł korzystać z wifi w telefonie będąc na piętrze.Osobiści myślałem o jak najtańszym urządzeniu i znalazłem takie coś: http://allegro.pl/li...4955817558.htmlZ tego co czytałem to pracuje on w trybie: Bridge - Point to Multi-Point, jednak martwie się czy zgra się on z moim routerem.Jak sądzicie czy ww. urządzenie spełni moje wymagania i wszystko będzie odpowiednio działać?Posiadam też jeszcze starego Dlink'a DWL7000AP - jednak nie mam pojęcia czy da się go skonfigurowac aby działał w sposób jaki potzebuje, posiada ktoś może tego 7000AP i wie jak to zrobić?Za wszystkie sugestie dziękuję,Pozdrawiam. Edytowane 9 Stycznia 2015 przez piter2481 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2015 Potrzebujesz routera z trybem unwersal repeater + APC. Takie coś potrafi WAR-54GS Techniclana. Ogólnie wada rozwiązania : 4 krotnie mniejsza przepustowowość sieci. Pingi lecące w kosmos jeśli 2 userów na raz. Pomyśl nad anteną panelową 8dBi wycelowaną w sufit lub pochyl antene w routerze do poziomu ( i wyciagnij go z kąta jak tam jest ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...