Szawel Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Od jakiegoś czasu zalega mi na półce zewnętrzny G2 Portable. Używam go może 3x w roku do backupu. Siedzi tam Samsung SpinPoint M7 500GB. Natomiast w lapku jako systemówka kisi się Hitahi Travelstar 5K500 HTS545032B9A300 (320GB). Po danych niby to samo, tylko więcej GB w M7, ale jak poczytać testy z HT Tune, to M7 ma o jakieś 10-15MB/s lepsze Transfer rate. Czy warto bawić się w zamianę? Będzie to w jakimkolwiek stopniu odczuwalne? Hitahi Samsung Edytowane 24 Stycznia 2015 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ja bym zmienił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2015 będzie troche szybciej i pojemniej, czy będzie odczuwalne to tez zależy czy utrzymujesz higienę dysku (defragmentacja) bo jak nie to wyniki i tak zejdą jak sie "zabrudzi" danymi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Nie ma tematu, w środku G2 jest płytka kontrolera dysku na USB, a nie przelotka SATA/USB. W takim razie nie mam opcji wymiany. Chyba, że ktoś ma płytkę z uwalonego M7 na SATA. Edytowane 24 Stycznia 2015 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2015 no niestety tak czasami jest, co zrobić (a może sprzedać na allegro i kupić szybszy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...