Skocz do zawartości
vinig

Zasilacz + Obudowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zamierzam zmienić moją obecną obudowę na Zalman z3 plus i mam pytanie czy wszystko będzie w tej obudowie działało/zmieści się. Oraz prosiłbym o podanie jakiegoś zasilacza do tego zestawu. Możliwa zmiana obudowy, aby cały koszt z zasilaczem wyniósł nie więcej niż 300zł. Poniżej specyfikacja obecnego komputera. 

Płyta główna: ASUS H61M-K

Procesor: Intel Core i3 2120 + chłodzenie intela

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GT 630 Asus

Ram: 6GB

Zasilacz: Jakiś no-name

Obudowa: No-name od Vobisa

I Dodatkowe pytania: Czy musiałbym wymieniać więcej, jeżeli w przyszłości planuje zakup GTX 660/ lub innej karty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym budżecie proponuję Corsaira VS 450W za 149 zł .

Wraz z Zalmanem Z9 Plus wyjdzie 315 zł  .

Wszystko się zmieści do tej budy .

Jak będziesz kupował GTX660 czy lepszą kartę to zastanów się nad wymianą CPU - I3 2120 to trochę za mało do GTX660 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzięki. Nie orientujesz się może czy wszystkie wentylatory, które znajdują się w obudowie uda się podłączyć, bez żadnych przejściówek. Bo z tego co wyczytałem to wygląda to tak: 

"Zalman Z3 plus ma 4 wentyle.
1 podpinasz pod molexa z zasilacza.
1 pod 3pin na płycie głównej.
2 pod 3pin od regulatora obrotów wbudowanego w obudowę.
Regulator obrotów podpinasz pod molexa z zasilacza."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze jakbyś mógł mi powiedzieć który podłączyć do zasilacza, a który do płyty głównej? 

Bo pod kontroler obrotów myślę, że podłącze te 2 z góry

Od niewłaściwej strony podchodzisz do problemu. Przy twojej konfiguracji dwa wentylatory to w zupełności wystarczająco. Podłączasz jeden na dole z przodu, drugi z tyłu. To w zupełności wystarczy. Po co mają się kręcić dwa dodatkowe wentylatory? Tylko po to by się zużywać i hałasować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi