vinig Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2015 Witam, zamierzam zmienić moją obecną obudowę na Zalman z3 plus i mam pytanie czy wszystko będzie w tej obudowie działało/zmieści się. Oraz prosiłbym o podanie jakiegoś zasilacza do tego zestawu. Możliwa zmiana obudowy, aby cały koszt z zasilaczem wyniósł nie więcej niż 300zł. Poniżej specyfikacja obecnego komputera. Płyta główna: ASUS H61M-K Procesor: Intel Core i3 2120 + chłodzenie intela Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GT 630 Asus Ram: 6GB Zasilacz: Jakiś no-name Obudowa: No-name od Vobisa I Dodatkowe pytania: Czy musiałbym wymieniać więcej, jeżeli w przyszłości planuje zakup GTX 660/ lub innej karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinig Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2015 A czy będę mógł podłączyć wszystkie wentylatory do tej płyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2015 W tym budżecie proponuję Corsaira VS 450W za 149 zł . Wraz z Zalmanem Z9 Plus wyjdzie 315 zł . Wszystko się zmieści do tej budy . Jak będziesz kupował GTX660 czy lepszą kartę to zastanów się nad wymianą CPU - I3 2120 to trochę za mało do GTX660 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinig Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 Ok, dzięki. Nie orientujesz się może czy wszystkie wentylatory, które znajdują się w obudowie uda się podłączyć, bez żadnych przejściówek. Bo z tego co wyczytałem to wygląda to tak: "Zalman Z3 plus ma 4 wentyle.1 podpinasz pod molexa z zasilacza.1 pod 3pin na płycie głównej.2 pod 3pin od regulatora obrotów wbudowanego w obudowę.Regulator obrotów podpinasz pod molexa z zasilacza." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 Dokładnie tak jest, mam tą obudowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinig Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 Dokładnie tak jest, mam tą obudowę. I jeszcze jakbyś mógł mi powiedzieć który podłączyć do zasilacza, a który do płyty głównej? Bo pod kontroler obrotów myślę, że podłącze te 2 z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 I jeszcze jakbyś mógł mi powiedzieć który podłączyć do zasilacza, a który do płyty głównej? Bo pod kontroler obrotów myślę, że podłącze te 2 z góry Od niewłaściwej strony podchodzisz do problemu. Przy twojej konfiguracji dwa wentylatory to w zupełności wystarczająco. Podłączasz jeden na dole z przodu, drugi z tyłu. To w zupełności wystarczy. Po co mają się kręcić dwa dodatkowe wentylatory? Tylko po to by się zużywać i hałasować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinig Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 Ok, dzięki za rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...