Piiiiio Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 Witam. :)Niedawno kupiłem laptopa Asus G551JM i chcąc przedłużyć jego żywotność oraz zmniejszyć zużycie podzespołów pomyślałem, że dobrym rozwiązaniem będzie podstawka chłodząca. Tutaj nasuwa się pytanie, jaka? Mój spód laptopa wygląda tak jak na zdjęciu:Czy wystarczy tutaj jeden wielki wentylator jak tutaj:CoolMaster NotepalCzy musze mieć kilka jak tutaj, żeby podstawka była wydajna?AAB Cooling NC77Powyższe produkty podałem jako przykład i nie brałem ich pod uwagę. Prosiłbym o jakieś propozycje.Ponad to, chciałbym żeby podstawka miała dodatkowo kilka portów USB, minimum 2-3 dodatkowe porty.Cena do 150 zł (+/-25 zł)Dziękuje za pomocPozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Podstawka chłodząca zbije raptem kilka stopni , w dodatku u ciebie nie będzie prawie że różnicy - otwory wentylacyjne masz tylko na dole w 1 fragmencie obudowy , tam musiał by być umiejsciowiony wentylator . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...