krochmalak Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 chciałbym dowiedzieć się nieco na temat monitorów z funkcją 3D, rozumiem, że technologie 3D w grach zapewniają sterowniki, rozumiem, że większość gier teraz jest obsługiwana w tym trybie dzięki zaopatrzeniu się w sterowniki a nie z samej możliwości zaznaczenia takiej opcji oryginalnie w grze, takie podstawowe pytanie nasuwa mi się zatem; - czy granie w takim trybie zakładając, że wszystko elegansio widać w trójwymiarze, to czy perspektywa postrzegania obiektów na ekranie jest inna niż jakbym widział normalnie? - jak maja się FPS'y, rozdzielczość i cały szereg innych do gry w tym trybie - mam na myśli czy w znaczący sposób spada, czy może pozostaje bez zmian, - polecane monitory w tym trybie do 3 tys. zł.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 (edytowane) Kolego to działa tak samo jak w telewizorach 3D. Nie wiem, czy oglądałeś cokolwiek w 3D? Masz po prostu efekt głębi. Podskocz do dowolnego większego centrum i poogladaj coś w 3D pasywnym i aktywnym, będziesz miał porównanie. Perspektywa nie zmienia się, raczej masz subiektywne odczucie głębokości. Jedyny słuszny wybór to chyba Asus PG278Q + NVIDIA® 3D Vision™ 2 Co do FPSów, odpowiedź jest prosta z tego co pamiętam, karta musi obrabiać dwa razy tyle danych dla prawego i lewego oka a więc... wypadałby posiadać SLI dla wymagających gier. Oczywiście ja mówię o trybie 3D aktywnym, pasywne podobno redukują rozdzielczość pionową o połowę, to i mają trochę mniej do liczenia. Osobiście oglądałem sobie tą technologię w Saturnie na filmach i grach demo, efekt jest nie powiem. Może więcej coś koledzy dopiszą. Edytowane 13 Marca 2015 przez NostradamuSek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 A moim zdaniem nie warto się w to pchać. Efekt w grach raz jest ok a raz jest słaby :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 Powiem tak , korzystam z nvidia 3dvision od 3 lat. W grach statycznych typu strategie , rpg efekty są super (np heroes of mm 5 z 3d wygląda bosko, 6 nie da się grać) , czasem niestety coś się kopie , np żle wyświetlane releksy, zła głębia dla elementów 2 d typu opisy,ramki itp. Fallout 3 NV jest np super. Ogólnie 3D dosyć męczy wzrok wiec przy dluzszych posiedzeniach jest cieżko no i niektorzy źle reagują. Risen 2 grałem prawie cały w 3d i naprawdę jest super. Ogólnie efekt jest dużo lepszy niż w TV. Gry naprawdę stają się dużo bardziej realne, jak normalnie bez 3d często jeswt tak że widać iż obiekty stojące na innych jakoś tak są nienaturalne tak z 3d vision wszystko jest bardziej prawdziwe. Jak masz zbędną kasę to bardzo polecam. oczywiście bardzo mocny sprzet wymagany ogólnie wymagania x2 na wszystko bo mało co jest liczone wspólnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...