Skocz do zawartości
Tomek2016

Komputer + Monitor

Rekomendowane odpowiedzi

Hej mam takie zapytanie czy opłaca się taki zastaw za 2800 zł tzn mój dudżet na całośc to 3500zł choć może przekroczyć, jeśli można coś zmienić zeby wyszło to taniej to proszę o propzycję:)

PŁYTA GÓWNA - ASrock H81M S1150 H81 2DDR3 USB 3.0 wersja BOX
PROCESOR - i5-4460 LGA 1150 BOX lub i5-4440 BOX (proszę wybrać tańszy)
NAPĘD - samsung SH-224DB Black
KARTA GRAFICZNA - Sapphire radeon DUAL-X 270 2gb GDDR5 with boost OC
PAMIĘĆ RAM - GoodRAM DDR3 PLAY 4096MB PC 1600 CL9
Dysk Twardy - Western Digital caviar blue 3.5 1TB, SATA/600/7200RPM/64MB cache
Zasilacz - Corsair VS series 450 W 80 PLUS 120mm FAN
Obudowa- Zalman Z3 PLus czarna USB 3.0

a monitor wybrałem taki http://www.agito.pl/monitor-samsung-23-6-led-t24d391ew-2492-1012025.html?cid=4820

ale można też podać cały zestaw za 3500zł żeby był odpowiedni na dzsiejsze czasy i na kilka lat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko tak, ten zastaw co podałes to oni maja tam błedy tzn w cenie bo na stronie wychodzi 2702zł a juz w sklepie jest 2812zł monitor to wolałbym z funkcja telewizora, a o kartach to mówisz o używanych tak? ja osobiście wolałbym nową

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor z TV

http://www.morele.net/monitor-lg-24mt55-24mt55d-pz-30-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-634842/740zł

Plus zestaw 2800 to masz ok 3500zł + obudowa. Nie dasz rady już dołożyć?

Generalnie R9 280 3GB to jedyna sensowna karta do 1000zł, obecnie kupuje się raczej karty z większą ilością ramu niż 2GB, no i R9 270 nie jest już za wydajną kartą.

R9 270 jak weźmiesz, to zmieścisz się w budżecie z obudową.

Oczywiście możesz przeszukać, czy gdzieś nie ma taniej.

Monitor szukaj na IPSie lub MVA, PLS nie polecam.

PS Kolega kupił 2 tygodnie temu http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-dual-x-r9-270x-2gb-gddr5-oc-with-boost-11217-01-20g-611373/z gwarancją jeszcze 1,5roku za 465zł. Jak widzisz są różne używane i moim zdaniem zrobił na tym dobry interes.

Edytowane przez NostradamuSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może będe mógł dołożyć ale zobacze jeszcze, czyli co karty to teraz standart 4 gb, z tego co patrze na alegro to takie oferty to chyba jakies wyjątki za 500zł , a dlaczego odradzasz monitory z PLS, tzn ja to będe kupował w kietniu poczatek, wiec jeszcze mogą inne wyjś lub potaniec wszystko, Dzięki za rady postaram się dobrze wybrać:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PLS odradzam, bo go nie znam, niby to konkurencja dla IPS LG, ale w praniu nie widziałem, a akurat Twój monitor ma chyba Super PLS.

Generalnie wstrzymam się od głosu. Może koledzy testowali je to dorzucą swoje parę groszy.

Dla mnie to jeszcze egzotyczny format :P, znaczy wiem, że istnieje, haha, ale nikt go z moich znajomych nie posiada, a i z polecanych jeszcze go nie widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PLS jest niczym innym jak matrycą podobną do IPS tylko wypuszczoną przez Samsunga.  W Polsce one nie są zbyt popularne, ale w innych krajach już tak. Ostatnio na tym forum parę osób sprowadzało z Chin monitory 27' Qnix własnie na PLS i bardzo sobie chwalili. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi