Skocz do zawartości
Koz@k

Dosztukowywanie skretki

Rekomendowane odpowiedzi

A ile tego kabla masz ?

Jak ci tak działa, to widać niema to negatywnego wpływu na działanie sieci. Problemy pewnie by się zaczeły gdyby w gre wchodziły duże odległości np 100m,ale lepiej niech się wypowiedzą fachowcy :P

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja znalazlem najtaniej za 22zl :P. Nieqmam co znaczy niema mowy z pradem w ogodku :D - nie musisz go niesc w wiaderku, albo czekac az sam tam przyjdzie - istnieja przedlurzacze... Lepiej to zlutuj a nie baw sie w pseudofachowcow z tpsy, ktorzy preferuja wylacznie laczenie poprzez skrecanie...

Swoja droga mogles najpierw zapytac a potem "stracic dostep"(no chyba, ze masz nadal dostep do niego :> tylko ci sie nie chce bawic) do kabla a nie najpierw zakopie i jak cos to bede sie martwil... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak u reszty, ale u mnie takie cos dziala (na mniejsze odleglosci bo 1x 30m i 1x 20m)..... kiedys znajomy mi pozaciskal koncowki (3lata temu :)) na takich krotkich 10cm kawalkach kabla ;) no i musialem to jakos przymocowac do kabla ;) chodzi to do dzis ;), ale nie powinno sietak robic, bo moga byc przeklamania w sygnale... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze wykonane połaczenie przez skręcenie przewodów będzie tak samo trwałe jak połaczenie lutowane, przecież np. wtyczka RJ45 czy gniazdko na ścianę też nie są lutowane do kabla. Skręcenie przewodów powinno być wykonane na długosci około 8..10mm i absolutnie do tego nie nadaje się linka, można ze sobą skręcać jedynie drut. Każdy skręcony przewód należy dobrze zaizolować, a całość najlepiej "obciągnąć" koszulką termokurczliwą która w miarę skutecznie zabezpiecza przed przedostawaniem się wilgoci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi