Kemil303 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Także to mój pierwszy temat i potrzebny jest mi cała buda do 4800 zł. Części będą zakupywane w prolinie, to najlepiej aby wasze sugestie w częściach pochodziły z stamtąd. Moje specyfikacje jakie umieściłem to:GTX 970 od MSIi5-4690k MSI Z97-G43 Silentium pc fortis 2 WD Blue 1TB Plextor SSD M6S 128gb HyperX DDR3 1866 CL9 1x8GB Non-ECC i tutaj moja wątpliwość czy dopłacać do ECC, albo do 2133mhz? I najlepiej aby pojemność była w jednej kości, gdyż w przyszłości chce dokupić drugą. Corsair 230T XFX XTR 550w, zastanawiałem się nad rm550w ale wybrałem tego, dobry wybór? Zestaw będzie podkręcany, ale nie aż tak żeby wycisnąć z niego ostatnie soki, myślę że w granicach 4,2GHz Z góry dziękuje, za wszystkie wasze wpisy i pomoc :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zestaw jest ok, zmieniłbym tylko SSD na MX100 256GB, który w Proline jest w dobrej cenie. Będziesz dzięki temu mógł na ssd zainstalować kilka tytułów, przez co granie stanie się przyjemniejsze. Pamięci ECC nie bierzesz, gdyż platforma ich nie wspiera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kemil303 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2015 A jeszcze jedno, te ramy.. czytałem i czytałem i niby to jest nieodczuwalna różnica? Lepiej aby ktoś mi to wyjaśnił, bo w tych sprawach to zielony jestem. Bo potem się dowiem, że rozsądniejszym wyborem było zainwestowanie w te drugie, to będę sobie w brodę pluł :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Ramy najlepiej jakieś 2400MHz, jeśli masz mobo Z97. http://proline.pl/?p=HX324C11SRK2%2F8Tanio i dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kemil303 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Okej dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz25st Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 przepraszam ze sie wtracam, ale sam chcialbym sie dowiedziec jak to jest z tymi ramami. Wczesniej czytalem ze im wyzsze taktowanie tym lepiej(takze wczoraj zamowilem 2400), natomiast dzis w nocy gdy czytalem o overclokingu to gosciu wypowiadal sie ze nie ma roznicu poniewaz I54690 wspiera tylko pamieci do 1866 i wyższe nie maja sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) poczytaj http://www.purepc.pl/pamieci_ram/jakie_pamieci_ddr3_do_core_i5_haswell_test_ddr3_13332400_mhz Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...