Skocz do zawartości
Dr.Crash

Podział łącza- jaki program?

Rekomendowane odpowiedzi

mam malutki problemik z ktorym zmagam sie juz dobre pare dni. otoz chodzi mi o programik do podzialu lacza. przegladalem juz forum, i bylo na ten temat troche informacji, ale niestety zadna nie znalazla panaceum na moje zmartwienie. w rachube nie wchodza takie programy jak: winroute- nie wiem dlaczego, ale po zainstalowaniu nie chce dzialac. probowalem wersje litle jak i pro. wingate- niezbyt pochlebna opinia uzytkownikow. winproxy- hmm, jak dla mnie zbyt skomplikowane. natomiast trafilem na taki wynalazeg jak: sygate office network. niestety tutaj nie spotkalem sie z jakakolwiek opinia na jego temat. w zwiazku z tym chcialbym sie dowiedziec ile on jest wart. czy spisuje sie dobrze, no i czy go polecacie. z gory dzieki za rady. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie łącze chcesz dzielić? Czy nie prościej użyć do tego celu starego kompa (wystarczy P75 lub nawet 486) i np. Freesco lub innej mini-dystrybucji linuxa? Wbrew pozorom konfiguracja nie jest taka trudna, a raz skonfigurowany router będzie służył dobrze przez długi czas. Polecam lekturę stronki http://www.freesco.pl/freesco/index.php

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie łącze chcesz dzielić? Czy nie prościej użyć do tego celu starego kompa (wystarczy P75 lub nawet 486) i np. Freesco lub innej mini-dystrybucji linuxa? Wbrew pozorom konfiguracja nie jest taka trudna, a raz skonfigurowany router będzie służył dobrze przez długi czas. Polecam lekturę stronkihttp://www.freesco.pl/freesco/index.php

napewno fresco czy inny wynalazek 1 dyskietkowy do podzialu lacza nie wystarczy... caly pakiet iptraf2 potrzebny ... nie myl pojec: podzial lacza a udostepnianie lacza...

sygate jest calkiem przyjemny... ale tworzy kolejki na zasadzie QoS.. dla pewnych portow ustawia pewne priorytety... cwaniaczek uzywajacy kazaa jak przyuwazy ze mu poczta czy www lepiej smiga przelaczy na sztywno port na 80 czy jakis inny wyzej uprzywilejowany...

z przyjazniejszych i nie kosztujacyh wiele kaski... zobacz BandwidthControler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi