Skocz do zawartości
slomka

Obudowa z oknem

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko wszystkim!

Od pewnego czasu planuję modernizację sprzętu. Chciałem jednak zacząć od zakupu nowej obudowy, bo bebechy jeszcze są całkiem niezłe, ale obudowa to masakra (hightower od chiefteca...). 

Zależy mi na tym, żeby obudowa miała okno i mile widziane byłyby filtry przeciwkurzowe. Planuje używanie maksymalnie do 3 dysków twardych więc wyjmowalne skrzynki na dyski to dla mnie mus.

Muszę zmieścić Noctua NH-d14!!! 160mm!

Obudowy które znalazłem i nad którymi się zastanawiałem:\

• Fractal Design Define R5 - Zdecydowany faworyt,
  • BitFenix Ronin z oknem - dobry design, niezła cena, duże okno, filtry z przodu!!!, (-) brak gumowych osłon na wewnętrznej sciance - Chyba drugi faworyt
  • Corsair Carbide 300R - Niezła cena, filtry, nie ma się do czego przyczepić za bardzo, design mógłby być lepszy
  • Nzxt Obudowa Phantom 410 - Super design, (-) małe okno, (-) brak filtrów, srednia cena
  • Cooler Master Cosmos SE - duże i ładne okno,  (-) trochę za wysoka, jedna z najdroższych, filtry
  • Thermaltake Urban S31 Tower - filtryyyy!!, duże okno, niezła cena, (-) design mógłby byc lepszy,

Co myślicie o tych budach? Inne sugestie mile widziane. 
Najważniejsze rzeczy: filtry!!!, okno!!!, 160mm na cooler.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od siebie mogę polecić obudowę corsair 450d. Okno z pleksi wykonane całkiem przyzwoicie. Koszyk na dyski można demontować (wentylacja jest na bardzo dobrym poziomie), magnetyczne filtry przeciw kurzowe (dół i góra). Co do wyglądu to już rzecz gustu, mnie się podoba ^^ 

Edytowane przez Lookbe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi