Skocz do zawartości
.Al

Czy GTX 970 zmieści się w Gladius x60?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciał bym się upewnić, czy do obudowy SilentiumPC Gladius X60 Pure Black wejdzie karta Gigabyte GeForce GTX 970 OC WINDFORCE 3X Może ktoś ma taki zestaw tutaj :}

Wiem, że są podane wymiary karty, ale nie wiem czy w te wymiary jest wliczona ta część chłodzenia, która wystaję za kartę, a tak to na styk powinno wejść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowa może pomieścić 325 mm karty. Także wejdzie. Wymiar jest podany razem z wystającym chłodzeniem. To oczywiste. Jeśli jeszcze nie kupiłeś karty to proponuje dołożyć do MSI:

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-gtx-970-gaming-4096-mb-ddr5-gtx-970-gaming-4g-649152/

IMO cichsze chłodzenie.

Edytowane przez Devil
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

Jaki zasilacz polecacie w kwocie ~300zł ? Myślę, że 550W (na zestaw + chłodzenie obudowy) spokojnie wystarczy, ale chciał bym umieść kable za płytą główną, w obudowie Gladius X60,więc przydało by się, żeby kabel był wystarczająco długi :}

GTX970
i5-4690K
Z97-G43
GoodRam 4GB 1866MHz Play CL9 x2
Transcend 128GB SATA SSD 370

Ewentualnie coś wymieć z w/w podzespołów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.morele.net/pamiec-goodram-ddr3-play-8192mb-pc1866-2-x-4gb-blue-cl9-gyb1866d364l9a-8gdc-597192/

Lepiej kupuj od razu kit 2x4 niż dwa kity po 4gb.

http://www.morele.net/zasilacz-cooler-master-g550m-550w-modularny-120mm-80-rs-550-amaa-b1-629138/

Polecany bardzo dobry, cichy zasilacz.

Procesor masz z odblokowanym mnożnikiem, będziesz podkręcał? Masz chłodzenie?

Edytowane przez GeMtin1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki

Na początku na boxowym chłodzeniu bez podkręcania chciał bym podziałać. Zobaczę jak z wydajnością. Wybrałem procek z odblokowanym mnożnikiem, bo chcę, żeby ten komputer na trochę czasu wystarczył. W razie potrzeby będzie można kręcić.

Ktoś w komentarzach w/w zasilacza napisał, że w x60 starcza na styk. Dlatego oprócz marki/mocy długość kabli też jest ważna dla mnie teraz :}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.AL, zapoznaj się z  

MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ !

2. Użytkownik ma prawo do założenia kolejnego wątku w tym dziale jeśli minęły przynajmniej 2 miesiące od daty napisania ostatniej odpowiedzi w jego poprzednim wątku. W przypadku założenia większej ilości wątków w określonym czasie zostaną one połączone, a użytkownik zostanie ukarany według PSO za powielanie istniejących wątków.

Bo widzę, że masz jakieś dziwne problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi