Elemenar Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam, właśnie kupiłem myszkę Corsair Vengeance M95 która ma metalową podstawę ijest problematyczna. Podczas klikania przycisków i jednoczesnym dotykaniu podstawy zostaje porażony prądem, myślicie że to podlega gwarancji ??? Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez Elemenar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Komputer ma być podłączony do sprawnego gniazda ze stykiem ochronnym (bolcem). Tyle w temacie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elemenar Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 przepraszam, a co ma komputerowy bolec do myszki i jej podstawki metalowej ?? (zwłaszcza że mam podłączoną w specjalnym usb od klawiatury albo myszki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zacznij od początku, najpierw prawidłowo podłącz komputer do sieci zasilającej. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elemenar Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 zasilacz wymieniony, też komputerowy i nadal klapa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 łomatko. Czy gniazdo z którego jest zasilany komputer ma bolec ochronny? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elemenar Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) oczywiste że tak, od kiedy w gniazdkach nie ma bolców ?? O.o dobra temat do zamknięcia.... bolec ma, ale uziemienie z niego nie idzie.. :( Dziękuje za radę :) Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez Elemenar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Gniazdo bez styku (bolca) ochronnego: Gniazdo ze stykiem ochronnym Od zawsze występują oba rodzaje. Nie ma opcji "przebicia prądu" przy sprawnym gnieździe ze stykiem ochronnym. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Triangullar Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 (edytowane) To o czym Klaus mówi jest to po prostu uziemienie. Miałem podobnie że swoją leciwą mychą Logitech G9x dostawałam kopa z rolki. Powód był prosty kiedyś jeśli w instalacji elektrycznej nie było uziemienia elektrycy podpisali w gniazdku ten właśnie bolec do minusa, po jakimś czasie elektrycy coś robili na klatce i zamienili fazy czyli na minusie był plus a na plusie był minus w wyniku czego na bolcu uziemienia miałem napięcie i komputer czy myszka prądem kopią. Sprawdzić gniazdko próbnikiem jeśli na bolcu jest napięcie, rozebrać gniazdko i przepiąć kabel uziemienia z plusa na minus i będzie ok. Nie jestem zbyt dobry w tłumaczeniu więc jak by były jakieś pytania to pisz. Edytowane 1 Maja 2015 przez Triangullar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...