joab Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Witam Szukam zestawu do 1500zł, do prac biurowych (tłumaczenia, zwykle word, excel, pdf, otwarte wiele dokumentów naraz). Potrzebuję całego zestawu, z obudową, zasilaczem, napędem. Chciałabym, żeby zadziałały na nim płynnie (nie zależy mi szczególnie na wyglądzie, byleby nie cięło) też niektóre gry, nic wymagającego, tytuły typu This War of Mine, gry od Telltale, State of Decay. Chciałabym też, by rozbudowa o dodatkowy RAM i wymiana karty graficznej w przyszłości nie przysparzały problemu Znalazłam coś takiego, używany, na olx: - płyta główna Pegatron IPMTB-GS- procesor Intel Core i7 920 8x 2.66GHz / 8x 2.93GHz w trybie Turbo, 8MB pamięci podręcznej- 8GB DDR3, 1333MHz (1x8GB), 5 wolnych slotów DIMM- dysk Seagate 1000GB, SATA3, 7200rpm, 64MB cache- nagrywarka DVDRW Samsung, SATA2- karta graficzna MSI nVidia GeForce GTX550Ti, 1GB GDDR5, złącze HDMI, obsługa DirectX11- zasilacz 500W Modecom Feel III, PFC, 120mm- zintegrowana karta sieciowa Realtek Gigabit- zintegrowana karta dźwiękowa Realtek HD 7.1 (8-kanałowa) z cyfrowym SPDIF Wszystko wygląda nieźle jak dla mnie, oprócz nietypowej płyty głównej. Czy ta płyta nie będzie problemem w razie ew. rozbudowy w przyszłości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) Używana nic nie warta kupa z prądożernym procesorem i płytą główną z przed 7 lat bez możliwości rozwoju, z zasilaczem z plastiku i wszystko bez gwarancji, kompletnie nic nie warte. http://www.morele.net/inventory/info/FYJ1B2/ Ewentualnie zamiast dysku ssd możesz zabrać zwykły dysk twardy, jednak zdecydowanie polecam ssd, gwarantuje Ci że nic tak pracy komputera nie przyśpieszy i każdy Ci to potwierdzi. Zagrasz na tym prawie we wszystko, w przyszłości można wymienić procesor na i5 oraz kartę graficzną i dokupić ram. Masz tez drugą możliwość- zamiast tego pentiuma oraz karty graficznej kupić core i3 który ma zintegrowany układ graficzny (proste gry będą działać) oraz 8gb ram i większe ssd: http://www.morele.net/inventory/info/pantqW/ Edytowane 4 Maja 2015 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...