Magya Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 No ja pierdziele. Konifg w stopce, niech każdy zerknie. Zasilacz: codegen 300W (tylko na taki mnie na razie stać). I problem: Zlożyłem to do kupy, pierwsza instalka - bootowanie z win98 i instalacja tegoż ZERO PROBLEMÓW druga instalka - Windows Millenium + instalka sterownikow plyty - ethernet, soundstorm, etc, etc ZERO PROBLEMÓW Trzecia instalka: WinXp Problemy od samego początku. Plyta od znajomego :), wkladam do napedu, komp sie odpala: Boot from cd.......... i zwiecha pierwsza druga trzecia raz doszedł kawałek dalej, wywalił: Nie można odczytać pliku takiego i takiego z płyty. To oczywiscie zadna filozofia - z<span style="color:red;">[ciach!]</span>a plyta. Niestety nie jest to takie proste - biore druga plyte od innego znajomego (dzien wczesniej robil sobie instalke u siebie i zero problemow). To samo. Skopiowałem ją sobie - ciągle to samo. Albo sie zwiesza, albo wywala błąd. Wkońcu, po 5 resetach, zaskoczyło, zaczął instalować system... i znowu - nie może odczytać tego i tego pliku no to co mam zrobić - omijam przegyrwanie tego pliku... aaaaa. chodziło m.in o plik: driver.cab i sporo innych (z ostatniej fazy instalacji). Ale dobra, jakos tam sie zainstalowaly XPeki. FAjnie itd... no to instalujemy nvidie... I tu [gluteus maximus]. problemy z odczytem plikow z plytki (podczas instalacji windows millenium nie bylo tego problemu), znowu omijanie plikow w koncu z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y caly konfig (a jak inaczej mialo sie to skonczyc). W koncu zrobilem format dysku i piszę szukając jakiejkolwiek pomocy ze starego kompa. W starym kompie natomiast siedzi ten sam CDROM co w tamtym, i tu z bootowaniem z plytki nie ma zadnych, absolutnie zadnych problemow. Jesli ktos ma jakis pomysl - co moze byc nie tak, to niech napisze bo sie powiesze na kablu... pozdrawiam, Michał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 padła ci pamięć; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 na 100% pamięć tak samo miałem ja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magya Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 na 100% pamięć tak samo miałem ja I jak to rozwiazales ? Wymiana pamieci ? <span style="color:red;">[ciach!]</span>a, mam nowe kostki m-teca (twinmosy). A moze to kwestia tego ze sa niedotaktowane (chodza na 133 (266) a sa na 333. Jesli to to, to jak jej dodaktowac (i czy to pomoze) - czy tylko przez zwiekszenie fsb (wtedy dotaktuje procesor, a tego wolalbym nie robic przy instalce) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 ja tez tak samo miałem jak mi sie ram zdupił .Czyli ram ci zdechł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magya Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 EJJJJ. A moze podniesienie napiecia cos da ? Jak to zrobic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 na 100% pamięć tak samo miałem ja I jak to rozwiazales ? Wymiana pamieci ? <font color="#FF0000">[ciach!]</font>, mam nowe kostki m-teca (twinmosy). A moze to kwestia tego ze sa niedotaktowane (chodza na 133 (266) a sa na 333. Jesli to to, to jak jej dodaktowac (i czy to pomoze) - czy tylko przez zwiekszenie fsb (wtedy dotaktuje procesor, a tego wolalbym nie robic przy instalce) wymieniłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 nie kombinuj; sprawdź która kośc ci padła (no chyba że obie); ja tez to miałem; padł mi modół 512mgb333 infineona z weiczna gwarancja; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magya Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 nie kombinuj; sprawdź która kośc ci padła (no chyba że obie); ja tez to miałem; padł mi modół 512mgb333 infineona z weiczna gwarancja; Przestawilem memory freq na "by SPD" i podnioslem jej freq do 333. Pomoglo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magya Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 I jeszcze jeden, wazny szegol 1) Zasilacz: Codegen 300 W z duzymi odchylami (ponad 0,5 V) 2) Kostki: nowe, m-tec twinmos 256 PC2700 DDR 333 Problem: j.w zwiechy, bledy itp itd.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Wiesz ja ostatnio kupilem zasilacz firmy Q-TEC 550W DUAL FAN GOLD i mi sie wydaje ze calkiem niezle trzyma napiecia a poziom hałasu trzyma ponizej 32Db co z zamknieta buda jest moim zdaniem akceptowalne ... A napiecia trzyma tak : Voltage Sensor(s) CPU Voltage : 1.78V Aux Voltage : 1.58V +3.3V Voltage : 2.53V +5V Voltage : 4.92V +12V Voltage : 12.40V -12V Voltage : -12.12V -5V Voltage : -5.10V Standby Voltage : 5.02V Battery Voltage : 2.98V / | wyciąg z sandry :) Dodam jeszcze ze taki sprzecik kosztuje 199 zł i mozna kupic to na allegro ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...