lukasz-r Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Cześć. Szukam obudowy pod 3 karty graficzne (SLI) Ta: http://www.corsair.com/en-us/carbide-series-spec-01-red-led-mid-tower-gaming-case była by idealna gdyby nie to że trzecia karta się nie zmieści i to że ma kratkę na górze pod wentylatory. Zależy mi na tym, aby była jak najmniejsza i żeby miała u góry jak w tej z linka, gniazdo słuchawek, mikrofonu oraz usb 3.0 u góry. Możecie coś sensownego polecić, bo szukam już 2 dzień w necie i nic co by mi się spodobało nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Jaki budżet ? Jakie karty dokładnie ( wielkość ) - bo co innego karta z chłodzeniem 1 slot a co innego karta której chłodzenie zajmuje 2 lub 3 sloty . Sprawdź Corsair Carbide Series 500R i PHANTEKS Enthoo Pro - choć to droższe ( 380-500 zł ) i większe budy ( 500R ma wysokość 50 cm , Enthoo ma 53 cm ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 (edytowane) http://www.silentiumpc.com/aquarius-x90-pure-black/ chyba się nada [obudowy które mieszczą płyty E-ATX powinny pasować] Edytowane 25 Maja 2015 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-r Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Mam 3 karty zajmujące po dwa sloty. Dokładnie to mam gtx760. Ale za duże te obudowy, chciałbym coś maks 460 mm. Jeśli chodzi o cenę to póki co ma mi się spodobać :) Tesel -> całkiem ciekawa, ale za wysoka i ma siatkę na górze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 (edytowane) z tą wysokością może być ciężko [xl-atx są przeważnie wysokie] a jaką masz płytę główną? bo jak rozumiem trzecia karta w dolnym slocie [pierwszym od dołu] Edytowane 25 Maja 2015 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Dokładnie to mam gtx760. Poważnie? Do zabawy możesz to podłączyć na stole. Do użytku nie ma to najmniejszego sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 http://www.morele.net/obudowa-lian-li-pc-v750b-czarna-509487/ ta się nada ale ma też u góry dziurki [sprzedaj te karty i kup 980] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-r Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 z tą wysokością może być ciężko [xl-atx są przeważnie wysokie] a jaką masz płytę główną? bo jak rozumiem trzecia karta w dolnym slocie [pierwszym od dołu] Płyta to: msi gaming 5. Tak, 3 karta to ostatni slot. Karty zostały mi w spadku i dlatego chciałem je wykorzystać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Myślałeś nad zasilaczem pod ten zestaw? SLI z tych 3 kart to spokojnie 600-700W z gniazdka pod obciążeniem. Weź jeszcze pod uwagę problemy ze skalowaniem w rożnych grach i małą ilość pamięci kart graficznych. SLI Scaling: Can Three GeForce GTX 760s Beat Two 780s? GeForce GTX 700 series SLI review: GeForce GTX 760/770/780 in SLI and 3-way SLI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Tri SLI ma mały sens , szczególnie przy 3xGTX760 . Skalowalność do 4 liter ( w zasadzie 2 karty coś robią , 3 w większości przypadków się nudzi ) , duży pobór mocy oraz wysokie temperatury . Lepszą opcją będzie sprzedanie tych kart i kupienie jednej mocnej karty jak np. GTX970 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-r Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Tri SLI ma mały sens , szczególnie przy 3xGTX760 . Skalowalność do 4 liter ( w zasadzie 2 karty coś robią , 3 w większości przypadków się nudzi ) , duży pobór mocy oraz wysokie temperatury . Lepszą opcją będzie sprzedanie tych kart i kupienie jednej mocnej karty jak np. GTX970 . Właśnie chyba tak zrobię. Sprzedam je i kupię 970. GTX980 trochę droga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...