Skocz do zawartości
lukasz-r

Szukam obudowy 8 pci

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Szukam obudowy pod 3 karty graficzne (SLI)

Ta:

http://www.corsair.com/en-us/carbide-series-spec-01-red-led-mid-tower-gaming-case

była by idealna gdyby nie to że trzecia karta się nie zmieści i to że ma kratkę na górze pod wentylatory.

Zależy mi na tym, aby była jak najmniejsza i żeby miała u góry jak w tej z linka, gniazdo słuchawek, mikrofonu oraz usb  3.0 u góry.

Możecie coś sensownego polecić, bo szukam już 2 dzień w necie i nic co by mi się spodobało nie znalazłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki budżet ?

Jakie karty dokładnie ( wielkość ) - bo co innego karta z chłodzeniem 1 slot a co innego karta której chłodzenie zajmuje 2 lub 3 sloty .

Sprawdź Corsair Carbide Series 500R i PHANTEKS Enthoo Pro - choć to droższe ( 380-500 zł ) i większe budy ( 500R ma wysokość 50 cm , Enthoo ma 53 cm ) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 3 karty zajmujące po dwa sloty. Dokładnie to mam gtx760. Ale za duże te obudowy, chciałbym coś maks 460 mm. Jeśli chodzi o cenę to póki co ma mi się spodobać :) Tesel -> całkiem ciekawa, ale za wysoka i ma siatkę na górze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tą wysokością może być ciężko [xl-atx są przeważnie wysokie]

a jaką masz płytę główną? bo jak rozumiem trzecia karta w dolnym slocie [pierwszym od dołu]

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tą wysokością może być ciężko [xl-atx są przeważnie wysokie]

a jaką masz płytę główną? bo jak rozumiem trzecia karta w dolnym slocie [pierwszym od dołu]

Płyta to: msi gaming 5.

Tak, 3 karta to ostatni slot.

Karty zostały mi w spadku i dlatego chciałem je wykorzystać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałeś nad zasilaczem pod ten zestaw? SLI z tych 3 kart to spokojnie 600-700W z gniazdka pod obciążeniem.

Weź jeszcze pod uwagę problemy ze skalowaniem w  rożnych grach i małą ilość pamięci kart graficznych.

SLI Scaling: Can Three GeForce GTX 760s Beat Two 780s?

GeForce GTX 700 series SLI review: GeForce GTX 760/770/780 in SLI and 3-way SLI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tri SLI ma mały sens , szczególnie przy 3xGTX760 .

Skalowalność do 4 liter ( w zasadzie 2 karty coś robią , 3 w większości przypadków się nudzi ) , duży pobór mocy oraz wysokie temperatury .

Lepszą opcją będzie sprzedanie tych kart i kupienie jednej mocnej karty jak np. GTX970 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tri SLI ma mały sens , szczególnie przy 3xGTX760 .

Skalowalność do 4 liter ( w zasadzie 2 karty coś robią , 3 w większości przypadków się nudzi ) , duży pobór mocy oraz wysokie temperatury .

Lepszą opcją będzie sprzedanie tych kart i kupienie jednej mocnej karty jak np. GTX970 .

Właśnie chyba tak zrobię. Sprzedam je i kupię 970. GTX980 trochę droga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi