Skocz do zawartości
uziel111

Ocena zestawu na pare lat [4300zł]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Odnośnie zestawu: http://www.morele.net/inventory/info/eOjwmU/

Nabyłem taki sprzęt około pół roku temu, dzisiaj chciałbym zapytać bardziej obeznanych Użytkowników czy dobrze zainwestowałem swoje pieniądze,

Zastosowanie: Gry i multimedia

1. i5 4690K @4.500 GHz / 1.275V - Taktowania nie muszę tłumaczyć, wybór procesora był oczywisty, napięcie ustawione jest z automatu bo niestety nie mam dużej wiedzy o podkręcaniu, oczywiście gdy nie ma potrzeby schodzi do 0.800 GHz

a) HD4600 @1.600 GHz - Podbity automatem z wartości 1.200 GHz, w idle ma 0.600 GHz ~(stary komputer był nie z tej dekady...) Kartę graficzną planuje kupić w przyszłości, a zintegrowana w zupełności wystarcza.

b) HR-02 - Macho Rev. B + Arctic MX-2 - niech się nie grzeje :)

2. Asus Z97-C - płyta ma wszystko i jeszcze więcej i niech mi kto pokaże że płyta z napisem GAMING będzie szybsza ;)

3. TridentX 2x4GB @2.400 GHz CL10 / 1.650V

4. SSD Intel 530 120 GB system / HDD 1 TB WD Black dane i gry

5. Chieftec GPM-650C - 650W 90+ gold, modularny, czego chcieć więcej?

6. Zalman Z3 Plus White - bo większość ludzi ma czarne, 4 wentylatory, małe okno itp...

7. Iiyama ProLite X248HSU - FullHD, AMVA+ (podobno lepsze niż IPS 60Hz), 4ms,

Komputer przewiduje na co najmniej 3-5 lat, jako grafikę prawdopodobnie kupie nowego radenona, o ile AMD mnie nie zawiedzie..

Proszę Was o ocenę tego zestawu oraz o cenne wskazówki co to można jeszcze dotrzeć w taktowaniach, czy można było wybrać coś lepiej? w zestawie prawie wszystko ma co najmniej 3 letnią gwarancje, ale liczę na to że nie będzie ona potrzebna.

Powiedzcie mi proszę, dobrze wybrałem? (pół roku temu zapłaciłem około 4000 zł)

Ps. Bądźcie wyrozumiali.. mój pierwszy post. W razie konieczności poprawie. Dobry dział? Jutro wrzucę zdjęcie całości.

Pozdrawiam,

Edytowane przez uziel111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie zadane o pół roku za późno, hahaha. Pooglądaj rekomendowane zestawy i będziesz wiedział.

Generalnie jest ok.

Zasilacz wziąłbym inny, ale ten też posłuży, tym bardziej, że nie oszczędzałeś.

Miast WD Blacka brałbym Blue lub Red - kwestia ceny, ale zakup ok.

Co do pytania o lata to jeszcze wizji nie miałem... na dziś zestaw jest dobry.

Jesteś zadowolony? To to jest najważniejsze. Dorzucisz dobrą grafikę do potrzeb i powinien dać radę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...