uziel111 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 (edytowane) Witam Odnośnie zestawu: http://www.morele.net/inventory/info/eOjwmU/ Nabyłem taki sprzęt około pół roku temu, dzisiaj chciałbym zapytać bardziej obeznanych Użytkowników czy dobrze zainwestowałem swoje pieniądze, Zastosowanie: Gry i multimedia OS: Windows 7 Home Premium x64 1. i5 4690K @4.500 GHz / 1.275V - Taktowania nie muszę tłumaczyć, wybór procesora był oczywisty, napięcie ustawione jest z automatu bo niestety nie mam dużej wiedzy o podkręcaniu, oczywiście gdy nie ma potrzeby schodzi do 0.800 GHz a) HD4600 @1.600 GHz - Podbity automatem z wartości 1.200 GHz, w idle ma 0.600 GHz ~(stary komputer był nie z tej dekady...) Kartę graficzną planuje kupić w przyszłości, a zintegrowana w zupełności wystarcza. b) HR-02 - Macho Rev. B + Arctic MX-2 - niech się nie grzeje :) 2. Asus Z97-C - płyta ma wszystko i jeszcze więcej i niech mi kto pokaże że płyta z napisem GAMING będzie szybsza ;) 3. TridentX 2x4GB @2.400 GHz CL10 / 1.650V 4. SSD Intel 530 120 GB system / HDD 1 TB WD Black dane i gry 5. Chieftec GPM-650C - 650W 90+ gold, modularny, czego chcieć więcej? 6. Zalman Z3 Plus White - bo większość ludzi ma czarne, 4 wentylatory, małe okno itp... 7. Iiyama ProLite X248HSU - FullHD, AMVA+ (podobno lepsze niż IPS 60Hz), 4ms, Komputer przewiduje na co najmniej 3-5 lat, jako grafikę prawdopodobnie kupie nowego radenona, o ile AMD mnie nie zawiedzie.. Proszę Was o ocenę tego zestawu oraz o cenne wskazówki co to można jeszcze dotrzeć w taktowaniach, czy można było wybrać coś lepiej? w zestawie prawie wszystko ma co najmniej 3 letnią gwarancje, ale liczę na to że nie będzie ona potrzebna. Powiedzcie mi proszę, dobrze wybrałem? (pół roku temu zapłaciłem około 4000 zł) Ps. Bądźcie wyrozumiali.. mój pierwszy post. W razie konieczności poprawie. Dobry dział? Jutro wrzucę zdjęcie całości. Pozdrawiam, Edytowane 8 Czerwca 2015 przez uziel111 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Pytanie zadane o pół roku za późno, hahaha. Pooglądaj rekomendowane zestawy i będziesz wiedział. Generalnie jest ok. Zasilacz wziąłbym inny, ale ten też posłuży, tym bardziej, że nie oszczędzałeś. Miast WD Blacka brałbym Blue lub Red - kwestia ceny, ale zakup ok. Co do pytania o lata to jeszcze wizji nie miałem... na dziś zestaw jest dobry. Jesteś zadowolony? To to jest najważniejsze. Dorzucisz dobrą grafikę do potrzeb i powinien dać radę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...