bartolub Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 (edytowane) Witam Posiadam następujący zestaw : i5 4670k ( nie kręcony ) Gigabyte gaming z97 gaming 5 Ssd transcend 128 + hdd 1tb WD Crucial balistix 8gb 2x 4gb OCZ 600w modstream Poszukuję do tego zestawu "godnej" karty graficznej do 1100 zł. Skłaniam się raczej ku gtx ale jakby był ciekawy radeon to też byłoby ok. Zwracam się z pytaniem o poradę, trochę sam szukałem ale nic nie znalazłem. Interesuje mnie grafika " full wypas " - tzn. na początek ultra w 1080p a potem 4k na mniejszych ustawieniach ale płynnie. Gry jakie planuje odpalać - BF4, GTA 5, SIMS 4, WIEDŹMIN 3, i wszystko co wyjdzie nowe przez najbliższe 1-2 lata. :-) Z góry dzięki za wszelką pomoc :-) Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Czerwca 2015 przez bartolub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 Wyboru dużego nie masz aktualnie. 1. Dopłacasz do gtx970 2. Szukasz używanego r9 290 z niereferencyjnym chłodzeniem. 3. Czekasz na premierę nowych radeonów (na dniach) i modlisz się o ruchy na rynku w twoim przedziale cenowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolub Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 Wyboru dużego nie masz aktualnie. 1. Dopłacasz do gtx970 2. Szukasz używanego r9 290 z niereferencyjnym chłodzeniem. 3. Czekasz na premierę nowych radeonów (na dniach) i modlisz się o ruchy na rynku w twoim przedziale cenowym. Dzięki bardzo za informacje, tak myślałem że szału nie będzie właśnie :-) pozdrawiam Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 Tylko niech Ci nie wpadnie do głowy kupowanie gtx960 4GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolub Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 Właśnie patrzyłem na niego... Nie znam się za bardzo... Czemu? Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 Może w fullhd da rade ale granie w wyższych rozdzielczościach będzie przykre. Wersja 4gb jest droga i nieadekwatna do możliwości gpu, za niewiele więcej możesz mieć gtx970 a te karty dzieli przepaść w wydajności. Jak kupować 960 to tylko 2gb i to za 800 zł, to jest segment cenowy i wydajnosciowy tej karty. Tapatapatap Note 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolub Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź, teraz już widzę trochę, pozdrawiam Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 (edytowane) http://www.purepc.pl/karty_graficzne/premiera_geforce_gtx_960_test_kart_graficznych_za_1000_zlotych Tu masz testy, zobacz jak wypada gtx960 na tle gtx970 i r9 290. Co prawda testowana jest wersja 2gb a nie 4gb ale różnica jest minimalna a wręcz zerowa poza kilkoma tytułami. W internecie znajdziesz testy wersji 2gb w porównaniu do 4gb. Tapatapatap Note 2 Edytowane 10 Czerwca 2015 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...