IceMaster Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Szukam w budżecie +/- 6 tyś. kompletnego komputera do gier (skrzynka- tylko nowe części), który będzie stał bez większych zmian 3-5 lat (poza podkręceniem procesora), bez systemu operacyjnego. Moja wariacja lipcowego zestawu to http://www.morele.net/inventory/info/brIfB/ Parę słów komentarza: MOBO- taka była w zestawie, jeśli można wymienić na tańszą bez utraty innych walorów to chętnie (nie będzie SLI, jeden monitor/tv podpinany) ZASILACZ- jak w zestawie, czy polecacie inny do tej GPU aby zmieścić się w budżecie? GPU- dla mnie podstawowa pozycja dla grania w FHD w 60+ na ultra w tym roku i potem coraz niżej jak się domyślam. Najważniejsza jest moc i kultura pracy pod obciążeniem zwłaszcza. Prośba o pomoc który z niereferentów najlepszy obecnie zakładając takie wymagania? CPU- czytałem trochę, że mniej się liczy niż GPU obecnie (w planach podkręcenie i5-4690K i dokupienie coolera), RAM- 8 GB powinno wystarczyć obecnie do gier i multimediów? 16 GB planowane za rok do dwóch- jeśli da się kosztem cięć gdzie indziej zagospodarować to jestem otwarty, DYSK- HDD na magazyn danych już mam zewnętrzny, przyszły rok kupię wewnętrzny drugi. Pytanie czy nie lepiej kupić tańszy niż wskazany przeze mnie SSD ok. 256GB? Co polecacie w takiej objętości (większej zdecydowanie nie potrzebuję)? BUDA- Nie interesuje mnie wygląd, jedynie jakość (rozumiana jako temperatury, wyciszenie, porty). Coś polecacie tańszego aby mój zestaw się zmieścił fizycznie (razem z późniejszym coolerem na procka)? Jestem dość zielony, więc prawie każda wariacja mojej próby jest mile widziana. Jeśli trzeba uzupełnić jakieś informacje, to chętnie odpowiem. Z góry ogromne dzięki za pomoc! :) Edytowane 5 Lipca 2015 przez IceMaster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...