TheXTomex Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) Cześć, przymierzam się do zakupu nowego zestawu, celem jest wielkość i wydajność.Zdecydowałem się na chłodzenie CPU wodą (Corsair H105)Zasilacz 750W z uwagi na to, że będę chciał dołożyć drugie GPU, w pełni modularny się przydaje w tak małych obudowach. Za jakieś 2 miesiące dołożę kolejne 16GB RAM. Już namęczyłem się kilka dni składając wszystko do kupy, sprawdzając czy wejdzie etc...Wyszło coś takiego:http://www.morele.net/inventory/info/JW9woV/Ktoś ma jakieś propozycje odnośnie zamienienia czegoś? Zestaw składany również tak, by morele mogło wysłać wszystko od ręki. Jeśli chodzi o monitor - mój wybór padł na Della z racji 100% sRGB IPS kalibrowanego w fabryce i rozdzielczości WQHD (cena również nie odstrasza) oraz z racji na jego niski input lag (na poziomie jednej klatki, do przyjęcia) Edytowane 3 Lipca 2015 przez TheXTomex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) Jak komp ma być do pracy. To wymiana dysku na WD Blue 1TB. Pewniejszy od Seagate. Wymiana pamięci na zdecydowanie szybszą: http://www.morele.net/pamiec-g-skill-tridentx-ddr3-2x8gb-2400mhz-cl10-f3-2400c10d-16gtx-478220/ Zasilacz bym wziął nieco tańszy, ale również dobrej jakości: http://www.morele.net/zasilacz-xfx-black-edition-xtr-750w-modular-120mm-80-gold-p1-750b-befx-551118/ Co do chłodzenia to jest dość głośne. Dojdzie wymiana wentylatorów. IMO taniej wziąć HR-02 i skręcić do 1000 rpm. Bedzie cichutko i dość chłodno. Tyle że płyta głowna dość mała. Blisko slot PCI'ex i większe chłodzenia mogą kolidować z kartą graficzną lub będzie na styk. Tak więc albo mały wentylator lub to chłodzenie wodne. Edytowane 3 Lipca 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheXTomex Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 Dzięki za pomoc. Widziałem na morelach podobnego XFX'a i nie mogłem potem go znaleźć :)Reszta wygląda OK? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) To co napisałem osobiście bym wymienił. Przeczytaj jeszcze raz bo edytowałem poprzedni post i dodałem nieco informacji. Reszta może być. Obudowy nie znam to się nie wypowiem. Do tego wygląda na wąską, więc tym bardziej odpoada wysokie chłodzenie jak HR-02. Monitor 25 to troszke mało jak ma być do pracy, ale nie jest tak źle. Jak parametry ma dobre i w tej cenie z 1440p nie jest źle. Edytowane 3 Lipca 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheXTomex Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 Raczej zostawię tego Corsaira, nic senownego oprócz Noctua NH-U9S nie wejdzie, a Noctua przy okazji zburzy mi motyw red+black (dokupię 2 paski z ledami na molexach i wyjdzie dobre podświetlenie środka)Na początku chciałem GTX970 od MSI ale nie mieści się na wysokość :sCo do ramu to też nie jestem pewny, czytałem, że wszystkie kości ram na tej płycie są "stłumione" do 1600MHz, wyżej da się tylko robić OC. Jeszcze raz dzięki za rady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) Zawsze możesz sobie dać spokój z tą obudową i wziąć normalną ATX. NP: http://www.morele.net/obudowa-fractal-design-define-r5-2xusb-3-0-czarna-fd-ca-def-r5-bk-690823/ Nie jest ona specjalnie duża jak na ATX. Edytowane 3 Lipca 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 Ram zmieniłbym na savage 2400, nie będzie kolidował z chodzeniem, a HDD na red, sporo pewniejszy od blue. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 Tamten też nie będzie kolidował.. Wystarczy zdjąć te grzebienie z góry. A po za tym jest wydajniejszy od tego co poleciłeś. Dysk miałem zaproponowac RED, ale wyjdzie jeszcze drożej za cały zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 Tamten też nie będzie kolidował.. Wystarczy zdjąć te grzebienie z góry. A po za tym jest wydajniejszy od tego co poleciłeś. Dysk miałem zaproponowac RED, ale wyjdzie jeszcze drożej za cały zestaw. Jak można zdjąć to spoko, choć dużo wydajniejszy od savage nie jest. Przy reszcie komponentów nawet bym się nie zastanawiał nad wsadzeniem lepszego HDD - różnica w cenie duża nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...