wormek Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 Witam. Chcę kupić kartę wifi ewentualnie antenę do niej i korzystać z internetu z otwartymi sieciami wifi.Wstępnie upatrzyłem sobie kartę ALFA AWUS036NHR LUB AWUS036H Antena to by była jakaś doogólna np INTERLINE HORIZON MAXI 12DBI Duża antena ale podobno dobra Z internetu chcę korzystać w samochodzie(tir) laptop + ten zestaw Zestawy z aktywnymi antenami na usb podobno są bardzo przereklamowane .... Co o tym myślicie ? Czy w kwocie do 300 znajdzie się coś lepszego ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 (edytowane) Pytanie czy to będzie oryginalna ALFA ( poczytaj o podróbkach ) Można zakupić już AWUS052NH niestety kart nie ma hologramu a plastik wygląda znacznie gorzej niż w poprzednich modelach, dlatego przypuszczamy że jest to podróbka. Sterownik z którym jest dostarczana (tylko Windows) jest bardzo słaby i powoduje przerwy w działaniu karty. http://backtrack.pl/2012/08/06/hit-internetu-ktora-karte-wifi-firmy-alfa-wybrac-alfa-network/ Antena lepiej kierunek i to zintegrowana z karta radiową ( tzw aktywne ) Nie napalaj się na moc nadajnika w Alfie bo nic ci to nie da ( co z tego jak AP cie usłyszy ale ty go nie ? bo ma 100mW EIRP ) Edytowane 5 Lipca 2015 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wormek Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 Z tych aktywnych polecasz jakis szczegolnie model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...