Skocz do zawartości
hotsnow

płyta główna do zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

składam komputer, który ma służyć głównie do grania. Na razie w skład zestawu wchodzą takie komponenty: http://www.morele.net/inventory/info/DSJC49/

Jak widać brakuje płyty głównej i obudowy. Macie jakieś podpowiedzi? Tak żeby cena nie była raczej wyższa niż 3300 zł. Ewentualnie czy coś w tym zestawie byście zmienili?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyrzuć "łesterna" i bierz coś z SSD 240 gb -na system i parę instalek wystarczy a radość z użytkowania na pewno

będzie większa. Odłożysz i dokupisz z czasem coś większego na dane. A płyt z gniazdem 1150 do wyboru od groma,

za niecałe 4 stówki dostaniesz już Asusa Z97-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym dyskiem to myślę, że równie dobrze mogę kupić teraz normalny i jak uzbieram to dokupić SSD. 

No i płyta nie może być aż tak droga bo jeszcze obudowa w sumie. I nie wiem zbytnio czym się kierować przy wyborze obudowy? Znacie jakieś dobre?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się nie da?

B85 za 225

H81 za 165

I nie wiem zbytnio czym się kierować przy wyborze obudowy? Znacie jakieś dobre?

Kieruj się wyglądem i producentem - takie minimum to T3 - pod płyty max mATX, jeśli myślisz o płycie w formacie ATX to coś większego jak m20

Edytowane przez Leon166

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowszy chipset niewiele daje, a już H97 to w ogóle niewiele. Jak już to albo tania płyta, albo Z87/97 - na plus dla nich, że można cieszyć się szybszą pamięcią. B85 ma wszystko co potrzeba przeciętnemu użytkownikowi komputera. H81 jest trochę uboższe, ale też można użyć go jako bazę.

Edytowane przez Leon166

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi