mariuh Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Jak zwykle rozpętała się walka między fanami Ati i NV.Grafa jaką chce nie musi wymiatać,a ma się mieścić w kwocie jaką wymieniłem.Może i R9000 jest lepszy,nie wątpie w to,ale za to FX5200 uruchamia wszystko.Chętnie bym kupił produkt Ati,ale tak jak w wielu postach czytałem,powyżej 9500,a to jak wiadomo kosztuje :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Weźmiesz co zechcesz... Radeon troszkę wydajniejszy - delikatne problemy NVidia mniej wydajna - brak problemów Jeśli jesteś w miare zaawansowanym użytkownikiem, możesz sobie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ATI i zmienić BIOS, jeśłi nie potrafisz tego robić (boisz się tego) daj sobie spokój z 9100 i weź FX-a. Nie jestem fanem NVidii i jak bym miał kase to brał bym napewno karte z ATI, ale niestety w tej półce cenowej ATI zawodzi... Co nie zminia faktu, że jest to lepsza karta... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuh Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 No właśnie.W zmiany biosu wole się nie bawić.Za tą kase wezme FX'a.Jak Ati pomyśli o poprawieniu produktów z niższej półki to się zastanowie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Swiete słowa. Jesli ktos nie boi sie grzebania (CZASAMI) w systemie niech bierze ATI (Radeon 9100) a zyska duzo na wydajnosci. Jesli ktos woli spokój i stare rozwiazania niech bierze nVidię (GF3). Tez nie mam kasy i długo zbierałem na obecnego kompa. Od kilku dni mam Sapphire Atlantis 9100 64 MB i jestem bardzo zadowolony. Poprzednio miałem GF2Ti i teraz czuje naprawde dopał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Jejku, wreszcie mnie ktoś zrozumiał :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Jesli juz brac FX'a to raczej od 5600 w gore,Fx5200 jest koncertowo wykastrowany :? .Alternatywa dla 5200 jest dobry,markowy 9100 (herkules,szafir) napewno bedzie wydajniej i tez bezproblemowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 ...Alternatywa dla 5200 jest dobry,markowy 9100 (herkules,szafir) napewno bedzie wydajniej i tez bezproblemowo8O My cały czas o problemach, już żeśmy się prawie zrozumieli a tu nagle taki post :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Jesli juz brac FX'a to raczej od 5600 w gore,Fx5200 jest koncertowo wykastrowany :? .Alternatywa dla 5200 jest dobry,markowy 9100 (herkules,szafir) napewno bedzie wydajniej i tez bezproblemowo mialem herca przez miesiac i wcale taki bezproblemowy to on nie jest 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Jesli juz brac FX'a to raczej od 5600 w gore,Fx5200 jest koncertowo wykastrowany :? .Alternatywa dla 5200 jest dobry,markowy 9100 (herkules,szafir) napewno bedzie wydajniej i tez bezproblemowo mialem herca przez miesiac i wcale taki bezproblemowy to on nie jest 8) ja mialem w lapkach dwa herce i jeden sypal paskami w samej tylko windzie,a drugi chodzil naprawde bezproblemowo.Kumpel ma szafira i wszystko jest OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuh Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Hehehe.Zawsze się taki trafi :) A jeśli chodzi o kupowanie FX 5200 to tylko on teraz mi pasi cenowo.Za 2 miechy pewnie i 5600 stanieje do jakiegoś poziomu,ale tyle czekać to nie będe.Musze kupić teraz (max na początku sierpnia,ale do tego czasu ceny aż tak nie zejdą :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Powtórze jeszcze raz - zrobisz jak zechcesz, ja dziś najprawdopodobniej dostane FX-a 5200 od Winfasta, to się nim pobawie. Po cichu licze na to, że uda mi się przekroczyć 10,000 w 3dmarku (kumpel ma 9700 na słabszym procku) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Powtórze jeszcze raz - zrobisz jak zechcesz, ja dziś najprawdopodobniej dostane FX-a 5200 od Winfasta, to się nim pobawie. Po cichu licze na to, że uda mi się przekroczyć 10,000 w 3dmarku (kumpel ma 9700 na słabszym procku) :lol: no i wlasnie dlatego nie watro kupowac Fx'a 5200 ,Na Xp2600+ i R9100 np.od szafira (350zl) bez najmniejszego problemu mozna osiagnac 10,000-11,000 w trzydesmarku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 jezu, może bez problemów 3dmark działa, ale ja szczerze wole sobie zaoszczędzić nerwów i mieć ten 1000 mniej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 dobra,niewazne - inne sprawa jest taka ze na dzisiejszy dzien zarowno R9100 jak i Fx5200 to sa slabe karty i napewno nie jest to wydatek na dluzszy czas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Co sie porobiło- ludzie kupują karty by nie grac, nie pracować, nie modować, nie kręcić, ale żeby liczyć punkty w 3D Marku.....ARRRGHHHHHHHH!!!!!! :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Ja bym bral Gf3Ti200 - FX 5200 jest za bardzo wykastrowany. W testach Gf3Ti200 wypada lepiej - IMO nie ma sensu sie zastanawiac. Jesli obawiasz sie ATRi to Gf3Ti200 bedzie najlepszym wyborem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 dobra,niewazne - inne sprawa jest taka ze na dzisiejszy dzien zarowno R9100 jak i Fx5200 to sa slabe karty i napewno nie jest to wydatek na dluzszy czasI to jest mądre ! Właśnie tak! Nie kupuje FX-a licząc na niesamowitą wydajność we wszystkich grach przez następny rok. Wiadoma sprawa, że trzeba się liczyć z tym, że za 3-4 miesiące trzeba tą kartę sprzedać i zmienić na coś mocniejszego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 dobra,niewazne - inne sprawa jest taka ze na dzisiejszy dzien zarowno R9100 jak i Fx5200 to sa slabe karty i napewno nie jest to wydatek na dluzszy czasI to jest mądre ! Właśnie tak! Nie kupuje FX-a licząc na niesamowitą wydajność we wszystkich grach przez następny rok. Wiadoma sprawa, że trzeba się liczyć z tym, że za 3-4 miesiące trzeba tą kartę sprzedać i zmienić na coś mocniejszego. LOL :lol: :lol: Nie ma jak przyszłościowe i to jeszcze z supportem Direct 9.0 karty Geforce FX :lol: :lol: PS- Radeon 8500 jest u mnie w podpisie od ponad roku- i żeby było ciekawie- mam słabszy model niz poprzednio, nawet 1 był mocniejszy, ale wydajność teraz jest zdecydowanie ..wyższa ( za róznicę w cenie 200 zł ( sprzedałem za każdym razem po 600 zł- czyli za tyle ile kupiłem wymieniając na leprzy model, ostatnim razem na słabszy) wymieniłem SD-Ramy na DD-Ramy :twisted: )- i w sumie na karcie nic nie straciłem ( moze nawet zyskałem LOL- odpis od podatku :twisted: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 sory ze sie tak wcinam ale nie bardzo chce zakladac nowey post chcialme was zapytac czy radek 9100 bedzie dziala na plytach z chipsetem i865P lub i875P bo slyszalem ze sa jakies konflikty czy zle slyszalem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Widzę, że Slayer masz na klacie napisane - I LOVE ATI BIG LOL Ja w przeciwieństwie do ciebie potrafie przyznać, że ATI to dobra firma, robiąca dobre karty, ale czemu mam besztać karty NVIDIA jak widze, że sobie "radzą". Wali mnie z góry na dół ten support dx9.0 i inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły. Czy 10000 w 3dmarku to zły wynik jak za karte za 350zł ? Wydaje mi się, że nie. Najgorsze jest to, że jest mnóstwo takich userów jak ty, którzy nie wiadomo czego spodziewali się po FX-ie, mieli nadzieje, że to będzie COŚ, a wyszła całkiem przeciętna karta, z przeciętnymi osiągami... Jak to się mówi - nadzieja matką głupich, ale każdą matkę trzeba kochać... Jak powiedziałem wcześniej ATI robi dobre karty, ale w tej półce cenowej dali [gluteus maximus] - R9100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Widzę, że Slayer masz na klacie napisane - I LOVE ATI BIG LOL Ja w przeciwieństwie do ciebie potrafie przyznać, że ATI to dobra firma, robiąca dobre karty, ale czemu mam besztać karty NVIDIA jak widze, że sobie "radzą". Wali mnie z góry na dół ten support dx9.0 i inne <font color="#FF0000">[ciach!]</font>ły. Czy 10000 w 3dmarku to zły wynik jak za karte za 350zł ? Wydaje mi się, że nie. Najgorsze jest to, że jest mnóstwo takich userów jak ty, którzy nie wiadomo czego spodziewali się po FX-ie, mieli nadzieje, że to będzie COŚ, a wyszła całkiem przeciętna karta, z przeciętnymi osiągami... Jak to się mówi - nadzieja matką głupich, ale każdą matkę trzeba kochać... Jak powiedziałem wcześniej ATI robi dobre karty, ale w tej półce cenowej dali <font color="#FF0000">[ciach!]</font> - R9100. I właśnie dlatego dla takich jak ty Kucyk skierowany jest ten FX :lol: Dla tych, co mają za dziewczynę 3D Marka LOL :lol: Tylko ja nie mam pojęcia, w jaki sposób otrzymasz te 10 tys. :P MOże ci podesłać 3D Analyze? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Jeszcze się Slayer spotkamy :twisted: A kolega Pablo może ci dać linka do ORBa z wynikiem 9700... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 A co do dziewczyn to przedstaw twoją... 3dmark ci nie pasi, w ut2003 nie zrobisz testów bo jak powiedziałeś wcześniej - nie lubisz tej gry. Co to <span style="color:red;">[ciach!]</span>a za uzasadnienia są... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 A co do dziewczyn to przedstaw twoją... 3dmark ci nie pasi, w ut2003 nie zrobisz testów bo jak powiedziałeś wcześniej - nie lubisz tej gry. Co to <font color="#FF0000">[ciach!]</font> za uzasadnienia są... NIe chce mi się marnować miejsca na te programy :) Jak nie gram, nie używam, to po co mi one? :lol: PS- same testy są często nieobiektywne- różna konfiguracja sprzetowo- programowa ( u mnie wszytko jest pod jakość ustawione) dają się we znaki wynikom. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 jasne :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Ludzie ja nie moge FX 5200 jest wykastrowany tak??? a GF 3 ti 200 ma to wszystko co FX tak??? dziwne :x karta bardziej zacofana a ma być lepsza od wykastrowanej która obsługuje DX 9 >>LOL<< macie tu ORB http://service.futuremark.com/compare?2k1=6730373 na procu roche ponad 1800Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Sorka ale gadanie ze obsługa DX 9.0 w FX to wypas zaleta to z lekka pomyłka. Po jakiego mi taka obsługa i marna wydajność??? Wole porządne DX 8.1 w wydaniu ATI Radeon 9100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Sorka ale gadanie ze obsługa DX 9.0 w FX to wypas zaleta to z lekka pomyłka. Po jakiego mi taka obsługa i marna wydajność??? Wole porządne DX 8.1 w wydaniu ATI Radeon 9100. dokladnie.Zakup Fx'a warto brac pod uwage dopiero od modelu 5600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 A ja wymieniłem właśnie Ti200 na FX-a i jestem baaaardzo zadowolony... Patrz ORB... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Dla mnie reklama wychwalająca FX5200 mowiąca ze jest compatible z DX9.0 to jak wychwalanie ze Polonez "przyjmie" laczki 255 i bedzie na nich jezdził. Tylko co to za jazda??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...