Lothest Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Witam, prosił bym o pomoc w doborze płyty głównej i procesora do gier w cenie około 1500zł. Posiadam kartę graficzną Gigabyte Radeon HD 7950, zasilacz bequiet pure power l7 630W, oraz obudowę Zelman Z3 Plus, 8GB RAM, monitor w rozdzielczości 1920x1080. Części które wpadły mi w oko to płyta główna asrock z97 extreme3, procesor intel core i5-4690k. Dodam jeszcze, że chcę podkręcać procesor oraz części nie muszą być nowe. Jeżeli o czymś zapomniałem to przepraszam. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZawodSprzedawxa Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 1500 zl to byloby i5 4690k i msi gaming 3. Chyba ze planujesz jakies Crossfire bo ta plyta ma jeden slot pcie 3.0. Jesli nie to mysle ze to dobry wybor. Oczywiscie z97. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lothest Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) No z Crossfire to jeszcze nie wiem, kiedyś na pewno przyjdzie czas na rozbudowę grafiki a czy wybiorę Crossa czy po prostu kupię nową lepszą kartę.Znalazłem jeszcze jedną płytę Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3.Jak myślisz która z tych 3 byłą by najbardziej uniwersalna do przyszłej(ewentualnej) rozbudowy? Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez Lothest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZawodSprzedawxa Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Gigabyte ma 3 sloty pcie 3.0, wiec jesli nie wykluczasz w przyszlosci crossfire to wybor powinien isc na Twoja propozycje. Co do reszty parametrow te plyty maja niemal identyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lothest Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Dzięki za udzieloną pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...