piotrvb Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam, chciałbym rozbudować swój ubogi zestaw pod kątem animacji i potrzebuję pomocy. Obecnie pracuję w ToonBoom Harmony. W czasie wolnym majsterkuję animacje w Maya 2014 [bez modelowania, rigowania], nieco modelowania w ZBRUSH, choć głównie praca w Blenderze (modelowanie [bardziej low poly niz high poly], rigging, animacja, texturowanie). Głównie chodzi mi o poprawę jakości pracy w viewportach (czasami muli przy większych plikach). Od renderowania przez CPU mam w robocie odpowiedni serwer +5nodów +Vray. Renderowaniem przez GPU się poki co nie bawiłem, nie wiem czy w ogóle warto przy dostępnych stacjach z CPU. Mam na rozbudowę 3500-3800zł. Mój obecny sprzęt: Intel Core i5-4440 (chłodzenie box) MSI B85-G43 Crucial 16GB (4x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix 2x Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 MSI Radeon R9 270 Gaming 2GB DDR5 256bit (900/5600) Zalman Z3 Plus SilentiumPC Deus G1-600W 80+ Bronze 120mm Klawiatura/myszka/wacom/3dconnexion już posiadam - gadżety niepotrzebne. Wiem, że na pewno potrzebuję dysk SSD. Zastanawiałem się również nad zamianą procka na i7 4790k choć nie wiem czy nie lepiej kupić coś pod inny socket wraz z nowa płytą. Będę wdzięczny za poświęcony mi czas jako że moja wiedza jest nędzna w tym temacie. PS. nie jestem za bardzo graczem, grywam co najwyżej w Wowa i na tym koniec więc gamingowy sprzęt nie jest mi za bardzo potrzebny. PS2. Części wymienion oddaję dziewczynie, o podwyższeniu w ten sposób budżetu nie ma mowy. ;P PozdroPiotrek Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez piotrvb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...