Skocz do zawartości
kornel

Komputer do grania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,znajomy sprzedaje taki oto zestawik i chciałem się was zapytać czy nadaje się on do pogrania w jakieś nowsze tytuły smile.png

-Procesor Intel CORE i5-4460 3.20GHz 6MB VGA HD4600 LGA1150
-Płyta główna GIGABYTE GA-Z97-HD3 Z97
-RAM 4GB DDR3 1600MHZ KINGSTON HYPERX GENESIS 
-ZASILACZ MC PREMIUM 500 PRO ATX 500W
-OBUDOWA ATX MC TRICKS USB 3.0
-DYSK 500GB

+ do tego na początek Sapphire Radeon HD 4850 Vapor-X 512MB GDDR3,ale po kilku miesiącach zmiana na  XFX Radeon R7 250X CORE 1GB GDDR5 128bit ewentualnie na jakiegoś radka r9.

Nie znam się aż tak dobrze,ale wydaje mi się,że z tym zasilaczem mogą być problemy,czy pociągnie on bez problemu taki zestawik? Czy lepiej zainwestować w coś lepszego? Mam jeszcze w domu gdzieś Corsair CMPSU-400CXEU - 400W tylko nie wiem czy te 400W wystarczy więc prosze o wasze opinie i rady smile.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz na myśli to to ta cena nie jest jakaś super atrakcyjna, chyba, że tobie sprzeda taniej.

Po dodaniu karty (raczej r9 niż r7) i zmianie zasilacza będzie się nadawał do grania.

PS

Wolałbym tam wsadzić twojego corsarza.

Edytowane przez Leon166
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie zdecydowałem się na zakup takich podzespołów :

Intel Core i5 4460 4x3.2 GHz BOX (LGA1150, 6MB, HD4600, 84W)

Gigabyte GA-B85M-D3H, B85, HDMI, DVI, DSUB, DDR3, SATA3, GBLAN, MATX, LGA1150

DDR3 4GB 1600MHz HyperX Savage CL9

GeForce GTX750Ti Gigabyte 2048MB, DDR5, 2xHDMI, 2xDVI, PCI-E OC 1033/5400

+ do tego mój Corsair CMPSU-400CXEU

Chciałem się jeszcze upewnić czy ten zasilacz da sobie rade z takimi podzespołami bo pytałem już kilku znajomych,sprawdzałem na kalkulatorach mocy i jedno mówią,że sobie poradzi a drudzy,że trochę za słaby i już sam nie wiem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poradzi sobie. Ja ma 360W i jeszcze spory zapas mocy. Twój konfig nie weźmie więcej jak 200W.

Napisz jeszcze ile ma lat twój corsair - pewnie nie obsługuje niskich stanów Haswella (to bardziej mała przeszkoda niż problem).

Edytowane przez Leon166

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi