Flisak Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Witam Was wszystkich :) Tak jak w temacie, proszę Was o ocenę zestawu komputerowego, który znalazłem do kupienia w internecie. Obudowa Zalman ZM-T1 PLUSZasilacz Chieftec GPA-450S8 450W ATX 120mm 80+Dysk Seagate Dysk Seagate Barracuda 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM, 16MBNapęd LG GH24NSB0 RBBB blackKarta graficzna Gigabyte Radeon R7 260XOC 2GBProcesor Intel Core i5-4440Płyta główna ASRock H81M-VG4Pamięć GoodRam DDR3 PLAY 4096MB PC1600 BLACK CL9 Cena to 1800zł, grafika i procek mają ponoć 2 lata gwarancji, reszta jeden rok, komputer kupiony we wrześniu 2014r. Osobiście myślałem, aby samemu złożyć nówkę Intel Core i5-4460 (800zł), 8Gb RAM (200zł), koniecznie dysk SSD 240Gb (ok.350zł), brak dedykowanej karty(bo raczej nie gram zbyt dużo), płyta główna MSI h81m p33 (ok.160zł), obudowa Zalman ZM-T5 (100zł), zasilacz Corsair vs 450w (155zł), czyli w sumie 1765zł. Potem ewentualnie kupiłbym GTX960 lub R280X. Co polecacie? Czy lepiej kupić oferowany na aukcji komputer, który jest już złożony, ma kartę graficzną i pojemniejszy dysk, czy lepiej złożyć ten swój? Cena jest prawie taka sama, ale w mojej opcji jest +4Gb RAM i dysk SSD zamiast klasycznego. Z góry dziękuję za Wasze opinie, prosiłbym oczywiście o uzasadnienie Waszej opinii ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZawodSprzedawxa Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Ok zacznijmy od pytania kto kupuje hdd 500gb? Za srednio 30 zl ma sie 2x wiecej miejsca. Wniosek? Przypuszczam ze ten dysk juz troche ma. Jezeli duzo nie grasz i na poczatku nie byloby problemu to bralbym ta druga opcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slazer Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Znam osobę co kupiła 500GB bo po co jej więcej więc... Ten z aukcji jest o 300zł tańszy niż jakbyś miał kupować go jako nowe części, ale jeżeli nie grasz to osobna grafika jest trochę bez sensu. Mógłbyś wytłumaczyć to "nie gram zbyt dużo" i "Potem ewentualnie kupiłbym GTX960 lub R280X". Inną sprawą jest to że do 280x 450 watów to będzie raczej za mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flisak Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Chodzi o to, że mam bardzo mało czasu na granie poza wakacjami i przez to, jeśli w ogóle w coś pogram, to raczej raz na tydzień, czasem miesiąc. Więc to chyba oznacza "nie gram zbyt dużo" ;) A gtx lub radeon rozważam z tego powodu, że mam mega chętkę na GTA 5, a mój brat na Wiedźmina 3, więc jeśli miałbym czas na granie, to na pewno nie przepuściłbym takiej okazji (jestem fanem gta od lat). W komputerze stacjonarnym kartę mogę zawsze dokupić, dlatego obecnie waham się nad wyborem kompa za 1800 czy laptopa za tę samą kwotę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...