Skocz do zawartości
bigzzgib

Win98 i brak transferu

Rekomendowane odpowiedzi

Przeinstalowałem win98 bo mi coś mulił, wszystko spoko, nawet przestał mulić ale gdy łącze sie z netem, normalnie inicjuje się połączenie tylko niemoże nic pobrać(brak transferu) ani żadnej strony ani nic. przeinstalowałem stery od modemu, zrobiłem od nowa połączenie i nic dalej to samo co to może być?

U kolesia też tak sie kiedyś zrobiło jak zainstalował stery od pada.

Co prawda już jestem po nowej instalce systemu i wszystko działa ale może ktoś wie jak takie coś naprawić bo w przyszłości chciałbym uniknąć instalowania wszystkiego od nowa( strasznie nie lubię tego robić)

POZDRO !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze sprawdz ustawienia protokolow wykorzystywanych przy polaczeniu. Mozesz zostawic tylko TCP/IP i wylacz opcje zaloguj sie do sieci...

A moze z modemem cos nie tak?

Czytałeś to co napisałem(po formacie i nowej instalce win98 wszystko chula, na starej połączenia też nowe robiłem tak samo jak zawsze i nie działało)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz spojrzec na te ustawienia w momencie gdy pojawi sie taka sytuacja.

Przyczyna mogl byc jakis dialer...

A co do sytuacji "strasznie nie lubie tego robic" to zapraszam tutaj:http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=35828

Problem pojawił się po nałożeniu instalki na istniejącą i nie mógł to być żaden dialer zresztą unikam takich rzeczy to jakiś konflikt systemowy tylko właśnie nie wiem jaki a co do ustawień połączenia to wszystko było na 100% dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi