artixb123 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Czy dolozenie pamięci ram do laptopa to gry beda szybciej chodzić? Moj lapek toshiba satellite c650d-10f aha i 64bis system Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Ile masz ram obecnie ? Dołożenie ramu może trochę pomóc w sytuacji jak masz tragicznie mało ramu ( 1GB lub mniej ) a grasz w gry które są łakome na ram ( np. Minecraft ) . Choć patrząc po specyfikacji to ramu masz aż nad to - konkretnie 3GB , tutaj dokładanie ramu jest średnio sensowne - co innego cię ogranicza . Konkretnie karta i procek , karta szczególnie , karta to integra HD4250 - to niedzielnego grasznia w starsze tytuły wystarczy , ale jak chcesz grać w najnowsze gry na wysokich detalach to zapomnij . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artixb123 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 (edytowane) Chodzi mi glownie o cs go i lola chce dolozyc eee z 2x4gb o chce wiedziec czy komp bedzie lepszy pod wzgledem owycg gier Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka Edytowane 16 Sierpnia 2015 przez artixb123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 A czytałeś uważnie mój poprzedni post . Masz 3GB ramu , dołożenie ~5 GB nie wiele zmieni bo to nie ram jest problemem . Problemem jest karta graficzna , o ile CS:GO czy LoL na małych mapach i/lub przy niskich detalach powinny chodzić płynnie na HD4250 to o czymś lepszym zapomnij , także o graniu w ww. gry w wysokich detalach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artixb123 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Na malych mapkach da sie grac ale te duze to wiesz :( to moze dokupoc karte graf? Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Twój poprzedni temat został zamknięty to napiszę tu . Adapter ciężko będzie dostać w polsce - na allegro go nie widzę , możesz poszukać na giełdzie naszego forum albo innego o grach / komputerach . Sciągnięcie adaptera z zagranicy to koszt od 35$ za sam adapter , do tego 5-40 $ za wysyłkę ( aliexpress , ebay czy amazon ) . Tutaj masz adapter Ares za 35$ + 15$ koszty przesyłki . Do tego karta graficzna ( GTS450 / HD6770 lub lepsza ) , zasilacz - wystarczy markowe 350W - ma tylko zasilać kartę , opcjonalnie monitor lub TV - wtedy uzyskasz większe fps-y niż przy wyświetlaczu lapka . Obstawiam że kwotowo całość wyjdzie 400-500 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artixb123 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 To jest 35 euro tak? Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka Nie potrzebuje monitora bo go mam czyli taniej xD Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka Masz moze team speka to pogadamy Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 reyden, masz przecież świadomość, że przy procku jaki siedzi w tym laptopie zabawa w zewnętrzne gpu nie ma sensu. Po co się więc produkujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...