Pentol Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Witam, Czy ktoś z Was orientuje się czy chłodzenie procesora Thermalright HR-02 - Mach Rev. B wejdzie do obudowy Zalman H1 ? Jeżeli nie to co możecie polecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZawodSprzedawxa Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Ja biore Be Quiet Dark Rock 3, wg specyfikacji sie zmiesci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam, napisałeś że bierzesz "Be Quiet Dark Rock 3" masz na myśli Zelman H1 ? A czy bierzesz zywkłą wersje czy pro ? Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez Pentol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostraid3r Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Znalazłem specyfikację tej obudowy: Maksymalna wysokość chłodzenia CPU: 160mm, a wysokość Thermalright HR-02 - Mach Rev. B to 162mm więc jest o 2 mm za wysoki, ten Dark Rock 3 co polecił ZawodSprzedawxa to ma wysokość 160mm więc prawdopodobnie zmieści się na styk. Napisz później co wybrałeś i czy się zmieściło :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Znalazłem specyfikację tej obudowy: Maksymalna wysokość chłodzenia CPU: 160mm, a wysokość Thermalright HR-02 - Mach Rev. B to 162mm więc jest o 2 mm za wysoki, ten Dark Rock 3 co polecił ZawodSprzedawxa to ma wysokość 160mm więc prawdopodobnie zmieści się na styk. Napisz później co wybrałeś i czy się zmieściło :) Dziękuje bardzo za odpowiedź, zastanawiam się tylko czy się pamięć zmieści do tego dark-a http://www.morele.net/pamiec-g-skill-ripjaws-4-ddr4-16gb-8gbx2-3000mhz-cl15-f4-3000c15d-16grbb-707336/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostraid3r Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Musisz też podać model płyty głównej, aby dokładnie wiedzieć. Bez podawania modelu to wysoko prawdopodobne że pierwszy slot pamięci RAM będzie niedostępny dla pamięci z wysokim radiatorem, ale tak jak pisałem podaj model płyty głównej. Edit: Doczytałem że pod tego Dark Rock'a 3 tylko że w wersji PRO zmieszczą się pamięci które podałeś tylko, że jego wysokość to 163mm, więc nie zmieści się do obudowy. Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez Ghostraid3r 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Musisz też podać model płyty głównej, aby dokładnie wiedzieć. Bez podawania modelu to wysoko prawdopodobne że pierwszy slot pamięci RAM będzie niedostępny dla pamięci z wysokim radiatorem, ale tak jak pisałem podaj model płyty głównej. Edit: Doczytałem że pod tego Dark Rock'a 3 tylko że w wersji PRO zmieszczą się pamięci które podałeś tylko, że jego wysokość to 163mm, więc nie zmieści się do obudowy. Płyte wybralem taką narazie bo pod Skylake nie jeszcze dużego wyboru http://www.morele.net/plyta-glowna-asus-maximus-viii-ranger-v1-0-m8r-707311/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostraid3r Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Co do tej płyty to odległość gniazda CPU do 1 slotu pamięci RAM jest standardowa (mniej więcej), te chłodzenie będzie Tobie zasłaniać 1 slot pamięci. Można sobie z tym poradzić poprzez podniesienie wentylatora lecz będzie wystawać on ponad radiator, czyli wysokość całego chłodzenia będzie większa niż standardowa wysokość. Wsadzisz pamięci co najwyżej w 2 i 4 slot, nie będzie to przeszkadzać, problem może się pojawić kiedy będziesz chciał dokupić więcej pamięci ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...