Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Jaką dobrać grubość taśmy termoprzewodzącej pod taki radiator z obrazka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Wydawało mi się że jest 1 góra 2 grubości taśmy i przynajmniej 4 padów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) Dałem pod taki radiator tę taśmę http://www.karen.pl/product/187322/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/AAB_Cooling_Thermopad_KLEJ_3M_20x130x1_6_W-mK.html .Radiator jest minimalnie rozchylony na boki a ja zastanawiam się czy nie powinien być założony trochę cieńszy thermopad . Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 zastanawia mnie jaka jest efektywność takiego rozwiązania czy nie lepiej stosować jakiś nawiew z wolnoobrotowego wentyla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 zastanawia mnie jaka jest efektywność takiego rozwiązania czy nie lepiej stosować jakiś nawiew z wolnoobrotowego wentyla Tak, daje więcej. Żelastwo w najlepszym wypadku robi za ozdobę. W najgorszym - za grzejnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Nie ma potrzeby instalowania wolnoobrotowego wentylatora ponieważ nawiew wykonują 2 wentylatory z przedniej obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Nie ma potrzeby instalowania wolnoobrotowego wentylatora ponieważ nawiew wykonują 2 wentylatory z przedniej obudowy. O masz zamontowane delty przemysłowe że jest mocny ruch powietrza na kostkach RAM? Nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...