Skocz do zawartości
---Adam---

SERWER

Rekomendowane odpowiedzi

serwer czego ... serwer plikow do firmy ??? ... router do Neo czy SDI ??? jaka to ma pełnic funkcje ?!?

opisz dokladnie do czego to ma sluzyc bo zostaw sprzetu zaczyna sie od 486 za kilkadziesiat zlotych po super hiper biper osprzet :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc tak serwer ma być połączony do SDI i ma być podłaczone pod niego max 20 użytkowników, czyli funkcja sieci :). Oraz ma pełnić funkcję serwera witryn internetowych oraz serwera gier takich jak UT :P

No to dalej malo wiemy. Chociaz ten UT mi troche rozjasnil...

Ate witryny to co ? Ile tam ma byc tych stron ? Jaki ruch ? To maja byc strony domowe czy onet.pl ;)

Poza tym bedziesz tam odpalal skrypty (cgi,php,mysql) ? Czy tylko 10 stron "domowych" i poczta ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm tam raczej będą małe witryny użytkowników sieci, poczta, będzie obsługiwacv PHP i MYSQL. Raczej będzie max 20 witryn internetowych o niewiadomym ruchu :) jak do tej pory. I dotego może jakieś serwery gier takich jak UT itp :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm tam raczej będą małe witryny użytkowników sieci, poczta, będzie obsługiwacv PHP i MYSQL. Raczej będzie max 20 witryn internetowych o niewiadomym ruchu :) jak do tej pory. I dotego może jakieś serwery gier takich jak UT itp :)

No nie wiem jak tam z wymaganiami UT czy Q3 bo nigdy w zyciu nie stawialem takiego serwa. Ale tak na 20 uzytkownikow + strony domowe + poczta + serwer Q3 czy UT - to cos kolo cos kolo 200-300 MHz z 256 ramu powinno styknac. Grafa nieistotna. No i dysk spory - bo pewnie bedziecie tam od cholery smieci trzymac (strony, wymiana plikow, etc).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mhm... nie wiem ile macie na to kasy i co dokładnie potrzebujecie, ale na www.tedsoft.pl/konfigurator.php złożyłem coś takiego:

1. Procesor AMD Duron 1300

2. Płyta gł. ECS K7S5A Pro-L

3. Pamięć DDR 256MB (PC-2100)

4. Dysk twardy WesternDigital Caviar 80GB 800JB

5. Karta graf. X-Power GeForce 2 MX-400 64MB

6. Napęd CD-ROM LG 8522 52x OEM

7. Obudowa X-Power 4375 Long P4

8. Stacja dyskietek Samsung

9. Wentylator Cooler Master DP57JD1B

+ koszty wysyłki: 1,00zł

--------------------------------------------------------------------------------

Cena zestawu wynosi: 1317,00zł

Grafe mozecie odjac i kupic cos na gieldzie na PCI...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi serwer pod Linuxa na durniu i w dodatku na ecs-ie jakoś nie podchodzi...

Proponuję poszukać używanej zintegrowanej płyty na i810 + jakiś celek np. 800MHz, 256M ramu powinno wystarczyć. Całość powinna wyjść połowę taniej niż ten powyższy zestaw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...