Skocz do zawartości
Zebro

Zestaw PC - SkyLake (8 000 PLN)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Planuję zakup PC, głównie do gier, w dalszej kolejności internet i biuro. Potrzebuję także większy magazyn na pliki ze zdjęciami i filmami rodzinnymi (jakość FHD). Sporadycznie i całkowicie amatorsko będę edytował filmy i nagrywał na DVD. PC będzie stał na podłodze, pod biurkiem, toteż obudowa > 50 cm jest wskazana. Nie potrzebuję super wyciszonego zestawu.

Poniżej moja propozycja. Nie jestem pewien czy długość kabli zasilacza będzie wystarczająca i czy zmieszczą się obok siebie chłodzenie i pamięci. Wybór GPU od AMD podyktowany planowanym zakupem monitora z Freesync. Zakupy planuję zrobić w Komputroniku.

1.    Intel Core i5 6600K    - 1 119 zł
2.    be quiet! Shadow Rock 2    - 189,90 zł
3.    Asus Z170-A    - 646,50 zł
4.    G.SKILL Ripjaws4 DDR4 2x4GB 3000MHz CL15 Skylake Black    - 389 zł
5.    MSI Radeon R9 390 8GB GAMING    - 1 544,10 zł
6.    Toshiba 3TB    - 409 zł
7.    Samsung 850 Evo 250GB    - 438,70 zł
8.    Samsung DVD+/-RW SH-224FB/BEBE    - 61,90 zł
9.    SilentiumPC Supremo M1 Gold 550W    - 349 zł
10.    IN WIN 707 czarny/czerwony    - 479 zł
11.    Asus MG279Q [144Hz, FreeSync]    - 2 499 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz mi się rzuciło w oczy do karty AMD wziął bym mocniejszy zasilacz tak minimum 650w

WD my book też może paść. Ważne dane musisz mieć 2x skopiowane, w warunkach domowych. Ja mam w trzech miejscach tzn zdjęcia i filmiki rodzinne resztę można ściągnąć z Neta

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi