Reinn Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Witam, jestem nowy na forum i jest to mój pierwszy post. Zakładam nowy temat bo chyba nie znajdę tutaj podobnego a nie mam czasu przeszukiwać ponad 600 stron a wyszukiwane tematy też nie dają pożądanych przeze mnie rezultatów. Na komputerach nie znam się w ogóle dlatego przepraszam za nie podawanie dokładnych terminów, Wymagania odnośnie nowego komputera: - cichy, jest to dla mnie chyba najważniejsza cecha - nie powinien się zacinać jak będę oglądał w dobrej jakości przy scenach akcji i scenach gdzie dużo się dzieje na raz na ekranie - internet nie będzie się zacinał po włączeniu kilku kart w przeglądarce lub większej ilości programów - będzie miał 1TB~ - Przy otwieraniu wielu filmików/gifów czy zdjęć na stronach internetowych nie będzie się zacinał Problemy jakie mam z aktualnym komputerem: (Niestety nie wiem jaki mam komputer, mam go od zawsze i nie wiem nawet jak sprawdzić z jakich części jest zbudowany. Próbowałem sprawdzać różnymi sposobami ale w ostateczności i tak nie znam poszczególnych podzespołów) - komputer jest głośny, jak oglądam to podczas scen gdzie nie ma muzyki albo bohaterowie mało mówią dzwiek komputera mnie rozprasza. To samo kiedy mam coś czytać bez słuchania muzyki. Oglądam z odległości około 2 metrów ale i tak słychać. - Nie raz komputer zacina się sam z siebie, nie wiem od czego to zależy, wtedy wszystko chodzi wolniej albo w ogóle się zacina w taki sposób, że muszę uruchomić ponownie komputer bo nic innego nie pomaga. Przykład co się nie raz dzieje w takim stanie: http://prntscr.com/8b2om0+ wtedy komputer też głośniej pracuje. -Przy oglądaniu w dobrej jakości przy nie których scenach obraz klatkuje pomimo, że dzwięk jest dobry. Oglądam wszystko ściągnięte jeżeli jest to ważna informacja i nie jest to na pewno problem plików, inne osoby nie mają z danymi plikami problemów. - Raz na jakiś czas jak gram w coś to mam freezy tak jakby komputer sie zaciął i nie jest to problem spowodowany internetem. - Jak otworzę stronę gdzie jest dużo gifów albo ładujących się filmików/obrazków to komputer działa wolniej dopóki wszystko się nie załaduje, czasem się zdarza, że wtedy się zatnie. Cena: Nie wiem za jaką cene można kupić taki komputer, jeden znajomy mi mówił, że nawet za 1000zł można złożyć komputer który by spełniał wszystkie wymagania jakie tu napisałem. Jeżeli by się dało to właśnie za pieniądze w okolicach 1000zł~ chciałbym mieć taki komputer. Jeżeli jednak żeby mieć taki komputer potrzeba więcej to mogę zapłacić wiecej, sam nie wiem po prostu ile może kosztować komputer żeby spełniał moje wymagania. Myślę, że maksymalnie mógłbym dać 1400-1500zł~. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Polecam: jaki komputer kupić - zmienić tylko dysk na większy, dołożyć obudowę i może jeszcze 128GB ssd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...