Pentol Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2015 Witam, Mam taki dylemat jak w/w temacie. Kompa używam do renderowania filmów i do obróbki. Teraz zastanawiam się co będzie lepszym wyborem czy jeden dysk 500 czy 2x250. Przy dwóch dyskach myślałem o przeznaczeniu jednego tylko na program i dane do renderowania. Proszę o wasze opinie co będzie lepsze dla mnie :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2015 (edytowane) dwa dyski to nie jest taki głupi pomysł, bo w jednym obciążasz jeden kontroler wszystkimi operacjami, a na dwóch jest to rozkładane na dwa, ja to widzę na jednym dysku program i pliki do obróbki a na drugim zapisujesz już po edycji i GIT, sam mam podobnie i widzę progres :) p.s po drugie jak padnie jeden dysk to zawsze mozna przemęczyć się na drugim Edytowane 12 Września 2015 przez TSRules 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2015 (edytowane) dwa dyski to nie jest taki głupi pomysł, bo w jednym obciążasz jeden kontroler wszystkimi operacjami, a na dwóch jest to rozkładane na dwa, ja to widzę na jednym dysku program i pliki do obróbki a na drugim zapisujesz już po edycji i GIT, sam mam podobnie i widzę progres :) p.s po drugie jak padnie jeden dysk to zawsze mozna przemęczyć się na drugim Dzięki za odp, właśnie tak myślałem że może 2 to bezpieczniejsza opcja. Edit: Ja będe jeszcze miał 3 dysk hd 2tb jako magazyn. Edytowane 12 Września 2015 przez Pentol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...