Gość Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 (edytowane) Witam, Chciałbym wymienić paste i termopad w laptopie Dell E4300, jako iż przy dostaniu sie do systemu chłodznia jest troche roboty chciałbym uniknąć ponownego rozbierania tego komputera. Głownie problem mam z termopadem bo nie wiem jak gruby kupić. Załączam film, w którym widać termopad. Może ktoś na oko określi jaka mniej więcej jest jego grubość. FILM Edytowane 20 Września 2015 przez Seldo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razziel Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 Myśle, że jak weźmiesz standardowe 1mm to nic się nie stanie. W manualu od della nie ma określonej grubości termopada: http://downloads.dell.com/manuals/all-products/esuprt_laptop/esuprt_latitude_laptop/latitude-e4300_service%20manual_en-us.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mishiro Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zazwyczaj max jest 1mm grubości w większości konstrukcji, spotkałem nawet takie co potrzebują 3mm, ale to mega rzadkość a najbardziej popularny jest 0,5mm. Na wszelaki kup 0,5mm i 1. Najchętniej bym ci podał rozmiar tylko w ciągu roku mam tysiące sztuk do naprawy i aż tak dobrej pamięci nie mam. Po prostu wyciągam swoje magiczne pudełko, gdzie mam paletę rozmiarów i dobieram do tego co jest na żywo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2017 cóż, weźmiesz za cienki to na bank będziesz musiał rozkręcać ponownie, weźmiesz trochę za gruby to co najwyżej mniej dokręcisz śrubki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2017 ....żenada Patrzcie na daty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2017 ja patrzyłem na ostatnią, ale fakt, złota łopata się należy :grin: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...