Działo Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Sytem: to co widac na dole. Zalezy mi na tym by owa sieciówka śmigała pod Windą i RedHat-em 8.0 bo tego zintegrowanego gó... już zniesc nie moge :) Ps: Hyba najlepszy będzie D-Link, co myslicie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Masz kasę bierzesz 3Com'a (Linux, Unix itp. itd). Hyba, że nie masz to najlepsza z tańszych będzie chyba D-Link. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Ja Ci polece LG 10/100. Jest to taka bardzo podstawowa sieciowka i nie droga. A jeszcze tanszsa to Mint 10/100. Mysle z ta pierwsza nie bedziesz mial zadnych klopotow. Z druga nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 łomatko, 3Com only, żadnych LG czy mintów pochodnych realteka 3Com 905 only, ewentualnie Intel etherexpress 10/100 inne sie nie liczą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Poszukaj na allegro ... Za okolo 40 zl masz porzadne firmowe (3com lub compaq) uzywane sieciowki na chipsecie intela Sam sie wlasnie chyba na nie zdecyduje w zwazku z budowa sieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 hehe a co daje taki 3 com? mam 3 com 905b i realtea, az bardzo roznic nei widze :) hm? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm211 Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 No własnie bo ja mam u siebie w sieci same realteki i ku..........nie wiem czzego to wina otooczenie czasami tak potrzebne bo nie kazdy sobie ftp potrafi zrobic , raz dziuała a raz nie i nie wiem czego to wina moze mi ktos madry powie.Moze to pytanko bedzie taz rada zeby nie brac realteca.Nie wiem powiedzcie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 moja 3COM kilkuletnia na pci była szybsza niż LG, wyraźna różnica w kilku testach serio piszę bo kumpel sprawdzał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Najlepiej CISCO, tylko będziesz musiał wziac kredyt :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 hehe a co daje taki 3 com? mam 3 com 905b i realtea, az bardzo roznic nei widze :) hm? :) nie, no ręce opadają, przecież obie są 10/100 czyli szybkość bedzie taka sama, ale np porównaj sobie 100% obciążonego 3coma i 100%obciążonego realteka i luknij na obciążenie procesora pozatym zainstaluj linuxa albo unixa czy solarisa, życze powodzenia z realtekiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 hehe a co daje taki 3 com? mam 3 com 905b i realtea, az bardzo roznic nei widze :) hm? :) nie, no ręce opadają, przecież obie są 10/100 czyli szybkość bedzie taka sama, ale np porównaj sobie 100% obciążonego 3coma i 100%obciążonego realteka i luknij na obciążenie procesora pozatym zainstaluj linuxa albo unixa czy solarisa, życze powodzenia z realtekiem E no co do ostatniego akapitu sie nie zgodze... Karty realshita ;) rozpoznawane sa na 99% systemow obslugujacych sieci... Wiecej problemow mialem z kartami Intela np na HP-UX... Uwierz mi, wiem z doswiadczenia ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 yy na linuxie działała mi jesli o to chodzi :) Tak czy siak korzystam z 3 coma majac nadzieje ze działa mi lepeij niz miał bym miec realteca :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 hehe a co daje taki 3 com? mam 3 com 905b i realtea, az bardzo roznic nei widze :) hm? :) nie, no ręce opadają, przecież obie są 10/100 czyli szybkość bedzie taka sama, ale np porównaj sobie 100% obciążonego 3coma i 100%obciążonego realteka i luknij na obciążenie procesora pozatym zainstaluj linuxa albo unixa czy solarisa, życze powodzenia z realtekiem E no co do ostatniego akapitu sie nie zgodze... Karty realshita ;) rozpoznawane sa na 99% systemow obslugujacych sieci... Wiecej problemow mialem z kartami Intela np na HP-UX... Uwierz mi, wiem z doswiadczenia ;) może jeszcze powiesz że instalowałeś hp-uxa na 32-bitowym procku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 ja mam najtanszy syf na sis900 (dalem 6 euro), do win2k byly sterowniki na dyskietce, a redhat.8 rozpoznal wszystko od reki sam ;) wiec z tymi sterami to chyba nie powinno byc klopotow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 może jeszcze powiesz że instalowałeś hp-uxa na 32-bitowym procku Może już ma Athlona 64 i nie chcę się pochwalić :-) :lol: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 hp-unix jest tylko na maszyny hp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Niekoniecznie do maszyny HP, ale głównie pod to pisany. Ten HP Unix byl akurat instalowany na serwie Compaqa (ale to sprzed wyprodukowany przed polaczeniem tych firm) i o dziwo nie bylo w nim sieciowki. Wlozylem Intela i kurna zaden sterownik nie chcial dzialac. Wlozylem Realteka i sam sobie wykryl... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Niekoniecznie do maszyny HP, ale głównie pod to pisany. Ten HP Unix byl akurat instalowany na serwie Compaqa (ale to sprzed wyprodukowany przed polaczeniem tych firm) i o dziwo nie bylo w nim sieciowki. Wlozylem Intela i kurna zaden sterownik nie chcial dzialac. Wlozylem Realteka i sam sobie wykryl... dziwisz sie, przecież hp-unix pisany jest jak sam napisałes pod maszyny HP, więc z sieciówkami to jest loteria, jestem ciekaw co by było jakbyś tam włożył 3coma, ps. jaki tam miałeś procesor(y) ? bo mi sie wierzyć nie chce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Proce ??? Dokładnie nie wiem :? Jutro albo pojutrze będę w tej firmie to Ci napisze dokładnie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 nie obraź sie ale wyczuwam ścieme, no bo skąd miałeś tego HP-Unixa, przecież kupuje sie go razem z maszyną, a wcześniej napisałeś że instalowałeś to na compaq'u z czasów przed połączeniem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 nie obraź sie ale wyczuwam ścieme, no bo skąd miałeś tego HP-Unixa, przecież kupuje sie go razem z maszyną, a wcześniej napisałeś że instalowałeś to na compaq'u z czasów przed połączeniem ? Dokładnie na tym Compaq http://h18004.www1.hp.com/products/servers...l320/index.html Nie wiem skąd była licencja - nie moja działka/problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 jassne, na 32-bitowym procku, poza tym ten proliant powstał po połączeniu tych dwóch firm oj Mateusz, chyba coś innego instalowałeś, no NIEMA HP-Unixa na 32-bitowe procki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeyBall Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 ja mam najtanszy syf na sis900 (dalem 6 euro), do win2k byly sterowniki na dyskietce, a redhat.8 rozpoznal wszystko od reki sam ;) wiec z tymi sterami to chyba nie powinno byc klopotow He, he - najtanszego nie masz - ja za swoja dalem 3,99 euro :) Karta na VIA (Rhine Adapter III) - chodzi pod XP, Knoppixem i SuSE8.1 - zarowno w Internecie, jak i LANie miedzy dwoma kompami. Wiec skoro nie ma roznicy - to po co przeplacac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...