Skocz do zawartości
Działo

Dziwne pytano :) Jaką sieciówke nabyć :)

Rekomendowane odpowiedzi

Sytem: to co widac na dole.

Zalezy mi na tym by owa sieciówka śmigała pod Windą i RedHat-em 8.0 bo tego zintegrowanego gó... już zniesc nie moge :)

Ps: Hyba najlepszy będzie D-Link, co myslicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj na allegro ...

Za okolo 40 zl masz porzadne firmowe (3com lub compaq) uzywane sieciowki na chipsecie intela

Sam sie wlasnie chyba na nie zdecyduje w zwazku z budowa sieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie bo ja mam u siebie w sieci same realteki i ku..........nie wiem czzego to wina otooczenie czasami tak potrzebne bo nie kazdy sobie ftp potrafi zrobic , raz dziuała a raz nie i nie wiem czego to wina moze mi ktos madry powie.Moze to pytanko bedzie taz rada zeby nie brac realteca.Nie wiem powiedzcie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe a co daje taki 3 com? 

mam 3 com 905b i realtea, az bardzo roznic nei widze :) hm? :)

nie, no ręce opadają, przecież obie są 10/100 czyli szybkość bedzie taka sama, ale np porównaj sobie 100% obciążonego 3coma i 100%obciążonego realteka i luknij na obciążenie procesora

pozatym zainstaluj linuxa albo unixa czy solarisa, życze powodzenia z realtekiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, no ręce opadają, przecież obie są 10/100 czyli szybkość bedzie taka sama, ale np porównaj sobie 100% obciążonego 3coma i 100%obciążonego realteka i luknij na obciążenie procesora

pozatym zainstaluj linuxa albo unixa czy solarisa, życze powodzenia z realtekiem

E no co do ostatniego akapitu sie nie zgodze...

Karty realshita ;) rozpoznawane sa na 99% systemow obslugujacych sieci... Wiecej problemow mialem z kartami Intela np na HP-UX... Uwierz mi, wiem z doswiadczenia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E no co do ostatniego akapitu sie nie zgodze...

Karty realshita ;) rozpoznawane sa na 99% systemow obslugujacych sieci... Wiecej problemow mialem z kartami Intela np na HP-UX... Uwierz mi, wiem z doswiadczenia ;)

może jeszcze powiesz że instalowałeś hp-uxa na 32-bitowym procku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam najtanszy syf na sis900 (dalem 6 euro), do win2k byly sterowniki na dyskietce, a redhat.8 rozpoznal wszystko od reki sam ;)

wiec z tymi sterami to chyba nie powinno byc klopotow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niekoniecznie do maszyny HP, ale głównie pod to pisany.

Ten HP Unix byl akurat instalowany na serwie Compaqa (ale to sprzed wyprodukowany przed polaczeniem tych firm) i o dziwo nie bylo w nim sieciowki. Wlozylem Intela i kurna zaden sterownik nie chcial dzialac. Wlozylem Realteka i sam sobie wykryl...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niekoniecznie do maszyny HP, ale głównie pod to pisany.

Ten HP Unix byl akurat instalowany na serwie Compaqa (ale to sprzed wyprodukowany przed polaczeniem tych firm) i o dziwo nie bylo w nim sieciowki. Wlozylem Intela i kurna zaden sterownik nie chcial dzialac. Wlozylem Realteka i sam sobie wykryl...

dziwisz sie, przecież hp-unix pisany jest jak sam napisałes pod maszyny HP, więc z sieciówkami to jest loteria, jestem ciekaw co by było jakbyś tam włożył 3coma,

ps. jaki tam miałeś procesor(y) ? bo mi sie wierzyć nie chce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie obraź sie ale wyczuwam ścieme, no bo skąd miałeś tego HP-Unixa, przecież kupuje sie go razem z maszyną, a wcześniej napisałeś że instalowałeś to na compaq'u z czasów przed połączeniem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie obraź sie ale wyczuwam ścieme, no bo skąd miałeś tego HP-Unixa, przecież kupuje sie go razem z maszyną, a wcześniej napisałeś że instalowałeś to na compaq'u z czasów przed połączeniem ?

Dokładnie na tym Compaq http://h18004.www1.hp.com/products/servers...l320/index.html

Nie wiem skąd była licencja - nie moja działka/problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam najtanszy syf na sis900 (dalem 6 euro), do win2k byly sterowniki na dyskietce, a redhat.8 rozpoznal wszystko od reki sam ;)

wiec z tymi sterami to chyba nie powinno byc klopotow

He, he - najtanszego nie masz - ja za swoja dalem 3,99 euro :)

Karta na VIA (Rhine Adapter III) - chodzi pod XP, Knoppixem i SuSE8.1 - zarowno w Internecie, jak i LANie miedzy dwoma kompami. Wiec skoro nie ma roznicy - to po co przeplacac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...